Ambasadorul SUA, Hans Klemm, în vizită la Cluj-Napoca

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, în vizită la Cluj-Napoca

   Ambasadorul SUA, Hans Klemm, se va afla la Cluj-Napoca în cursul acestei săptămâni, unde va susține două discursuri.Joi la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării iar vineri în Aula Facultății de Studii Europene a Universității Babeş-Bolyai.

ambasadaJoi, ambasadorul Hans Klemm va susține un discurs în limba engleză despre semnificația Zilei Președinților și în special despre Abraham Lincoln și George Washington la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai. După discurs, ambasadorul Klemm va dialoga cu studenţii şi va răspunde întrebărilor acestora. Sunt invitați să participe studenți ai tuturor facultăților din cadrul Universităţii.

Vineri, în aula Facultății de Studii Europene a Universității Babeş-Bolyai, Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, un think-tank universitar de politică internațională înființat în 2013, organizează dezbaterea „Amenințări de securitate actuale în spațiul euro-atlantic”, cu participarea domnului Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România și a domnului Bogdan Aurescu, ambasador, fost ministru de Externe al României. Dezbaterea va fi moderată de conf. dr. abilitat Valentin Naumescu, fondatorul și coordonatorul Grupului CITADEL. Evenimentul își propune să reliefeze principalele provocări, amenințări și riscuri la adresa securității în spațiul euro-atlantic, precum și răspunsurile Alianței Nord-Atlantice, în ansamblu sau ale statelor membre, în noua configurație a sistemului relațiilor internaționale.