BREAKING NEWS : Companiile cu capital de stat nu vor mai avea manageri privați/CEC BANK și EXIMBANK și-au suspendat recrutarile de manageri privați

    În timp ce PSD-ul este preocupat să-și doboare propiul guvern, în Parlamentul României se dezbat proiecte importante, printre care și scoaterea de sub incidența Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a instituțiilor de credit, proiect adoptat de Camera Deputaților.

  • AZI A FOST SUSPENDATĂ RECRUTAREA DE MANAGERI PRIVAȚI LA CEC BANK și EXIMBANK

    Printr-un proiect adoptat de Camera Deputaților, astăzi, instituțiile de credit CEC BANK și EXIMBANK, bancă controlată de Ministerul de Finanţe, au fost scoase de sub incidența OUG 109/2011, asta însemnă că statul sau mai bine zis puterea, are liber la numiri politice la aceste instituții bancare.La cele două bănci începuseră încă de anul trecut demersurile pentru recrutarea de manageri privați iar cu adoptarea de astăzi încetează automat recrutările.

  • Companiile cu capital de stat nu vor mai avea manageri privați?

    Mai mult decât atât, tot astăzi, a fost dezbătut în comisii și proiectul privind exceptarea de la prevederile acestei ordonanțe a mai multor companii cu capital de stat, printre care și Complexul Energetic Oltenia.Înițiativa aparține unui numar de 27 de senatori și deputați de la PSD, ALDE și UDMR.

  •     În ședința de plen a Camerei Deputaților, președintele PNL Gorj,  deputatul PNL Gorj Dan Vîlceanu, a atras atenția că nu trebuie oprit managementul corporatist, iar managerii trebuie numiți pe criterii de competență.

20.06.2011COMUNICAT DE PRESĂREF: În ședința de plen a Camerei Deputaților, președintele PNL Gorj, deputatul PNL Gorj Dan Vîlceanu, a atras atenția că nu trebuie oprit managementul corporatist, iar managerii trebuie numiți pe criterii de competență. ”Companiile de stat sunt ale românilor, nu ale PSD!”, a conchis deputatul.În timp ce PSD-iștii sunt preocupați să-și doboare propiul guvern, în Parlamentul României se dezbat proiecte importante, printre care și scoaterea de sub incidența Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a instituțiilor de credit, proiect adoptat de Camera Deputaților. Prin depunerea moțiunii de cenzură a PSD împotriva PSD, se distrage atenția de la lucrurile importante care pot arunca România în dezastru economic. Pe lângă instituțiile de credit care au fost scoase de sub incidența OUG 109/2011, astăzi, a fost dezbătut în comisii și proiectul privind exceptarea de la prevederile acestei ordonanțe a mai multor companii cu capital de stat, printre care și Complexul Energetic Oltenia. Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a atras atenția, de la tribuna Parlamentului, că prin aceste acte normative, liderii PSD intenționează să-și răsplătească apropiații, numindu-i, pe criterii politice și nu pe criterii de competență, așa cum prevede OUG 109/2011, directori sau administratori de companii de stat. Deputatul liberal a amintit că pe mandatul lui Laurențiu Ciurel, omul susținut de PSD în fruntea CEO, compania a înregistrat pierderi de 1,6 miliarde de lei noi. ”Vreți să vă puneți oamenii, să mai faceți niște afaceri și să meargă treaba! Eu cred că trebuie să vă opriți, pentru că aceste companii nu sunt ale PSD. Sunt ale țării, ale românilor! Procedura de numire a managementului competent, conform OUG 109/2011, trebuie să continue, pentru că acei manageri susțin examene. Mai mult decât atât, în fața instituțiilor financiare internaționale, v-ați angajat că susțineți numirea de manageri privați. Eu cred că trebuie să terminăm cu ipocrizia! Eu cred că trebuie să ne gândim la țară, atunci când votăm aici. ”, a spus Dan Vîlceanu, în ședința de plen a Camerei Deputaților. Departamentul Comunicare al PNL Gorj, Denisa ȘUȚĂ

Publié par Pnl Gorj sur mardi 20 juin 2017

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a atras atenția că prin aceste acte normative, liderii PSD  intenționează să-și răsplătească apropiații, numindu-i, pe criterii politice și nu pe criterii de competență, așa cum prevede OUG 109/2011,  directori sau administratori de companii de stat.

Deputatul liberal a amintit că pe mandatul lui Laurențiu Ciurel, omul susținut de PSD în fruntea CEO, compania a înregistrat pierderi de 1,6 miliarde de lei noi. 

”Vreți să vă puneți oamenii, să mai faceți niște afaceri și să meargă treaba! Eu cred că trebuie să vă opriți, pentru că aceste companii nu sunt ale PSD. Sunt ale țării, ale românilor! Procedura de numire a managementului competent, conform OUG 109/2011, trebuie să continue, pentru că acei manageri susțin examene. Mai mult decât atât, în fața instituțiilor financiare internaționale, v-ați angajat că susțineți numirea de manageri privați. Eu cred că trebuie să terminăm cu ipocrizia! Eu cred că trebuie să ne gândim la țară, atunci când votăm aici. ”, a spus Dan Vîlceanu, în ședința de plen a Camere.

ecopolitic.ro