Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit cu ambasadorul Statului Kuwait

  • Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu E.S. dl Talal Mansour Alhajeri, ambasadorul Statului Kuwait

    Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 9 noiembrie a.c., cu  E.S. Talal Mansour Alhajeri, ambasadorul Statului Kuwait. A fost evocată buna cooperare dintre cele două ţări, în plan bilateral şi în cadrul organizațiilor internaționale la care România și Kuweitul sunt membre. Convorbirile au evidențiat acordul ambelor părți asupra necesității amplificării dialogului politic bilateral și asupra importanței de a valorifica mijloacele diplomației parlamentare, în special prin dinamizarea activități grupurilor parlamentare de prietenie.

Dl Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat interesul părţii române de a-şi relua prezenţa economică pe piaţa kuwaitiană, precum şi importanţa identificării de noi mecanisme flexibile de cooperare între comunităţile de afaceri din cele două state. Președintele Senatului şi-a exprimat încrederea că vizitele ce urmează a fi efectuate în Kuwait de către membri Executivului, vor contribui la consolidarea comerţului bilateral şi vor încuraja relaţiile de afaceri dintre cele două ţări.

Cei doi interlocutori au făcut o trecere în revistă a situaţiei din regiunea Golfului Persic, considerând că în vederea depășirii crizei actuale este importantă adoptarea căii negocierilor şi a dialogului politic. Ambasadorul kuwaitian a apreciat poziția adoptată de România față de evoluțiile din Orientul Mijlociu, în virtutea relaţiilor sale tradiţionale cu ţările din regiune şi a înţelegerii profunde a fenomenelor din zonă.

ecopolitic.ro / sursa : Senat