Caravana Culturala a Romilor 2017 ajunge mâine, 20 iunie, în Gorj

  • Evenimentul “Caravana Culturală a Romilor 2017, ediția a III-a” se va desfășura în data de 20 iunie în localitatea Țânțăreni, județul Gorj

   Peste 500 de copii și adolescenți de etnie romă din țară vor avea acces la manifestări culturale, artistice și educaționale în cadrul Caravanei Culturale a Romilor, ediția a III-a, 2017

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, instituție publică aflată în subordinea Agenției Naționale pentru Romi, organizează, în parteneriat cu Asociația Partida Romilor Pro-Europa evenimentul “Caravana Culturală a Romilor 2017, ediția a III-a” ce se va desfășura în data de 20 iunie în localitatea Țânțăreni, județul Gorj.

“Caravana Culturală a Romilor 2017, ediția a-III-a” va aduce mai aproape de publicul larg produsele culturale, artistice și educaționale realizate de CNCR-RK: filmul “Ioana. O rugă, o dorință, un vis împlinit” care prezintă povestea de viață a unei tinere de etnie romă, CD-ul bilingv română-romani „Poveștile Copilăriei – Le Paramićă ćhavorimasqe”, cartea de poezii bilingvă română-romani “Romii în lirica lumii” în traducerea lui Marian Nuțu Cîrpaci, revista bilingvă română-romani “Rromano Hamos. Arta culinară în cultura romilor: studiu despre gastronomie în cultura romilor”, realizată de Valentin Muneanu, albumul de artă bilingv română-engleză “Artiști romi în arta contemporană”, și cartea “Nicolae Gheorghe. O viață dedicată romilor”.De asemenea, în cadrul Caravanei, vor avea loc reprezentații ale piesei de teatru bilingv română-romani pentru copii “Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”, momente muzicale susținute de artiști de etnie romă și o dezbatere cu reprezentanți ai autorităților locale și lideri locali pe tema “Importanța culturii și a identității etnice în dialogul intercultural”.

 Programul multianual Caravana Culturală a Romilor a pornit de la necesitatea de a aduce actul de cultură mai aproape de cetățenii români de etnie romă în comunitățile locale, din mediul rural și urban. Astfel, estimăm că peste 500 de copii și adolescenți, împreună cu familiile lor, vor participa la manifestările culturale, artistice și educaționale din cadrul Caravanei Culturale a Romilor 2017, ediția a III-a.

AGENDĂ Caravana Culturală a Romilor 2017, ediţia a 3-a

 

20 Iunie 2017 – Localitatea Tânțăreni, județul Gorj

 

 

INTERVAL ORAR

 

ACTIVITATE CULTURALĂ

 

LOCAȚIE

11:30-12:30Difuzare și distribuire CD bilingv română-romani

”Poveștile copilăriei – Le Paramićă ćhavorimasqe”

Club Școlar Tânțăreni
12:30-13:30Vizionare film

“Ioana. O rugă, o dorință, un vis împlinit!”

 

Club Școlar Tânțăreni
14:30-16:00Dezbatere “Importanța culturii și a identității etnice în dialogul intercultural

 

 

Primărie Tânțăreni

 

17:00-18:30Piesă de teatru bilingv pentru copii

“Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”

 

 

Stadion Tânțăreni (Aer Liber)
18:30-20:00Spectacol muzical

 

 

 

Stadion Tânțăreni (Aer Liber)

 

ecopolitic.ro