Primăriile pot finanța ONG-urile de tineret

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a informat deja primăriile despre oportunitatea de finanțare a ONG-urilor de tineret.

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a inițiat o campanie de informare a tuturor primăriilor de orașe și comune cu privire la posibilitatea finanțării activităților de interes local destinate tinerilor.
Conform ultimelor precizări, ministrul Gabriel Petrea a informat peste 2500 de autorități locale despre noile oportunități de finanțare a activităților de tineret, create prin completarea Legii tinerilor nr.350/2006.

“Obiectivul principal trebuie să fie susținerea și pregătirea tinerilor pentru un viitor stabil. Trebuie să le oferim oportunități egale de dezvoltare profesională și socială. Cred că instituțiile publice trebuie să investească în generația tânără, iar împreună cu ONG-urile, să desfășoare proiecte care să determine scăderea șomajului, a sărăciei tinerilor și a abandonului școlar. Putem crea o generație pregătită să facă față cerințelor de pe piața muncii prin finanțarea constantă a educației, consilierea tinerilor în carieră și susținerea participării active a tinerilor la viața publică. Încurajez autoritățile locale să folosească noile oportunități legislative create și să finanțeze activitățile de tineret, contribuind astfel la dezvoltarea unor comunități durabile.“ a declarat Ministrul Gabriel Petrea.

De acum, primăriile de orașe și comune pot constitui Fondul destinat activităților de tineret. Consilile locale pot repartiza din bugetul propriu, fonduri special destinate activităților în beneficiul tinerilor, sub forma unor proiecte desfășurate de ONG-uri sau prin înființarea unor centre de tineret.

Legea pentru completarea articolului nr.28 din Legea tinerilor nr.350/2006, poate fi accesată aici.

ecopolitic.ro/sursa: dialogsocial.gov.ro