Vicepreședintele PNL, Dan Vîlceanu acuză PSD-iștii că vor încerca să acopere creșterile de salarii și pensii pe seama inflației

Vicepreședintele PNL, deputatul Dan Vîlceanu, își manifestă îngrijorarea față de faptul că prognoza pentru inflație a fost revizuită în creștere și condamnă guvernarea PSD-ALDE care încearcă să acopere creșterile de salarii și pensii pe seama inflației.

  • „Cred că până la sfârșitul anului viitor, rata inflației va ajunge în jur de 4%, iar Banca Națională a României, în scurt timp, va fi obligată să majoreze și dobânda de politică monetară.”, a prognozat deputatul PNL, Dan Vîlceanu

Deputatul susține că piața a arătat de mai multă vreme că există o tensiune inflaționistă, odată cu creșterea accizelor la combustibili, a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, majorări care determină creșteri în lanț a prețurilor la aproape toate celelalte produse.

„După ce s-au năpustit asupra BNR, atunci când ROBOR creștea de la o zi la alta și odată cu acesta și ratele pe care oamenii le plătesc la credite, pesediștii vor încerca să indice același vinovat și pentru revizuirea în creștere de la 1,9%, la 2,7% a prognozei de inflație pentru finalul anului 2017.”, a precizat Vîlceanu.

Totodată, deputatul liberal susține că economiștii se așteptau ca măsurile pe care guvernarea PSD-ALDE le-a luat, anul acesta, să creeze o presiune inflaționistă însă în loc să realizeze răul pe care îl fac, pesediștii vor încerca să acopere creșterile de salarii și pensii pe seama inflației. Astfel, cetățenii s-ar putea să se întrebe dacă nu cumva au fost păcăliți, în momentul în care vor sesiza că vor cumpăra cu 2.500 de lei, ceea ce cumpără acum cu 2.000 de lei.
Mai mult decât atât, joi, cursul Leu/Euro a ajuns la 4,6279 și odată cu acesta au mai crescut încă o dată ratele la bănci ale românilor.

ecopolitic.ro