400 de angajaţi ai companiei Chimcomplex vor rămâne fără locuri de muncă în pragul iernii

Chimcomplex (simbol bursier CHOB), companie care deține platformele Oltchim și Borzești, a anunțat la Bursa de Valori București că demarează un program de disponibilizare colectivă care vizează un număr de 396 de angajați în încercarea de a face față exploziei prețurilor la energie, grupul fiind unul dintre cei mai mari consumatori de gaze la nivel național, transmite Business Magazin.
„Această masură are la bază necesitatea redimensionării și eficientizării activității Societății, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea și Onești, dar și în contextul economic și geopolitic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaționale și de funcționare, să își eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane și financiare, să se adapteze la influențele exercitate de contextul național și internațional de criză, pentru a depăși toate provocările”, potrivit raportului publicat la Bursa de Valori București.
Chimcomplex avea, la 30 iunie 2022, 1936 de angați, însemnând că 20% din personal va fi disponibilizat, conform calculelor ZF.
Compania a anunțat anterior că încearcă să protejeze angații, dar dacă prețurile  la energie nu își vor reveni aceștia și-ar putea pierde locul de muncă. Odată cu această măsură, Chimcomplex a și închis unele secții de producție.
„Angajații Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluții pentru protejarea lor, însă dacă prețurile la energie nu își vor reveni, suntem în situația în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de șomaj tehnic”, transmitea societatea la jumătatea lunii martie.
„Rezultatele financiare sunt în scădere față de aceeași perioadă din 2021 ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Este esențial acum să avem asigurat același mediu economic ca marii noștri competitori europeni și globali, care beneficiază de prețuri mult mai bune la resurse de bază. În acest fel produsele lor sunt mai ieftine și invadează piața României și a țărilor din jur. Acest lucru duce la un deficit și mai mare al balanței comerciale a României”, au declarat oficialii companiei.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare