ChatGPT ajunge pe smartphone-uri

OpenAI a lansat joi o aplicaţie mobilă pentru ChatGPT, interfaţa sa de inteligenţă artificială generativă (AI) care se confruntă deja cu o creştere fenomenală pe internet şi ale cărei capabilităţi impresionante fascinează şi intrigă, transmite AFP, notează Agerpres.

Pentru început, noua aplicaţie este disponibilă pe iPhone-uri în Statele Unite şi ar trebui să ajungă în curând în alte ţări şi pe telefoanele mobile operate de Android (Google), potrivit unui comunicat de presă al start-up-ului californian.

Aplicaţia permite, gratuit, la fel ca site-ul, să se discute cu chatbot-ul şi mai ales să i se ceară să scrie mesaje, să explice concepte tehnice, să sugereze idei, să rezume note.

OpenAI promite de exemplu „să obţină informaţii precise fără a fi nevoie să sorteze între reclame sau rezultate multiple”, care este modelul actual ale motoarelor de căutare. Dar chiar de la prima deschidere, aplicaţia avertizează, de asemenea, că ChatGPT poate „oferi informaţii inexacte despre persoane, locuri sau fapte”.

Lansat la sfârşitul lunii noiembrie, site-ul ChatGPT a depăşit un milion de utilizatori într-o săptămână, ceea ce reprezintă un record. La două luni de la lansare, serviciul avea deja aproximativ o sută de milioane de utilizatori activi lunar, un alt record conform unui studiu UBS apărut de presă.

Microsoft, principalul investitor în OpenAI, a integrat în Bing, motorul său de căutare, modelul de limbaj larg (LLM) pe care se bazează ChatGPT, iar Google este pe cale să lanseze o versiune test cu inteligenţă artificială generativă.

Această adoptare rapidă a ChatGPT şi a altor software-uri AI generative (cod informatic, imagini, sunet, video) provoacă îngrijorări fundamentale în numeroase sectoare.

Sam Altman, şeful OpenAI, susţine intervenţia guvernamentală pentru a reglementa mai bine inteligenţa artificială. Audiat marţi în Senat, el a spus că AI are „potenţialul de a îmbunătăţi aproape fiecare aspect al vieţii noastre”, dar „creează şi riscuri grave”. OpenAI doreşte să realizeze o AI generală, adică programe dotate cu abilităţi cognitive umane.

Totodată, succesul ChatGPT creează oportunităţi pentru hackeri. Meta (Facebook, Instagram) a avertizat la începutul lunii împotriva programelor false care se dau drept instrumente AI.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare