Dragnea: Indiferent cine va fi procuror european va avea un handicap de legitimitate: Ei negociază politic şi noi trebuie să facem ce zice popa?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri că, indiferent cine va deveni procuror european, va avea „un mare handicap de legitimitate”, pentru că va fi desemnat în urma unei negocieri politice şi nu a unei evaluări de specialitate.

  • „Nu mă interesează cine va fi procuror european, cert este că, indiferent cine va fi ales, pleacă cu un mare handicap de legitimitate, pentru că nu a fost rezultatul unui proces de evaluare serioasă. (…) Deci va fi politizat”, a spus Dragnea la Călăraşi.

El a remarcat faptul că oficialii europeni critică autorităţile de la Bucureşti pentru amestec în justiţie, în timp ce ei decid numirea unui procuror şef la Parchetul European tocmai prin negocieri politice.

„Vorbim despre oficiali europeni care se pe de o parte ne spun că şi ăsta tot standard dublu e, ca nu cumva politicul să se interfereze în Justiţie şi cer să oprească ancheta penală. Cine să meargă să oprească ancheta penală, cineva din Guvern, din Parlament? Iar pe de altă parte negociază ca la piaţă funcţia de procuror european? Şi noua ne spun să facem cum? Modelul lor sau cum? Vorba românească: „Să faci ce zice popa, nu ce face popa, până la urmă”…”, a spus liderul PSD.

Întrebat cum comentează faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a fost al nouălea ministru care a votat în favoarea negocierii politice, Dragnea a spus: „Domnul Toader e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici la Toader nici măcar la propriul guvern. Suntem sute de mii de membri”. 

El a mai susţinut că oficialii europeni sunt de fapt în campanie electorală atunci când critică amestetul Guvenrului în actul de justiţie ameninţând cu activarea articolului 7 al Tratatului UE.

Liviu Dragnea Calarasi„Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală pe care o plimbă dintr-un teren în altul pentru a obţine nişte aplauze de la nişte galerii.

Vorbim în România despre lupta anticorupţie? S-a vorbit în România despre marile cazuri de corupţie şi de devalizări uriaşe din ţările vest europene?

Despre care luptă anticorupţie care este blocată în România e vorba aici? (…) Nu cred că Guvernul se ocupă de lupta anticorupţie. Din câte ştiu eu, de lupta asta se ocupă procurorii, chiar şi cei care sunt conduşi de complici ai torţionarilor”, a subliniat preşedintele PSD.

El a mai spus că Guvernul respectă statul de drept.

„Văd că e certat pentru ce nu face. Ar fi bine domnul Timmermans să se ocupe de cota partidului pe care-l reprezintă în Olanda sau din care face parte în Olanda. Cred că ar fi mai interesant să facă campanie electorală în Olanda totuşi, nu aici”, a adăugat Dragnea.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare