Percheziţii în Bucureşti şi Brăila, într-un dosar de delapidare cu pesticide în valoare de 1,5 milioane euro

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară efectuează marţi opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Brăila, într-un dosar în care trei persoane şi două firme sunt investigate pentru că au delapidat din patrimoniul unei societăţi comerciale îngrăşăminte şi pesticide în valoare de aproape 1,5 milioane euro.

Potrivit DIICOT, descinderile sunt efectuate într-un caz în care se efectuează cercetări privind săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

S-a reţinut că un număr de cinci suspecţi (trei persoane fizice şi două persoane juridice) au constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în perioada august 2022 – februarie 2023, delapidând, sub forma însuşirii, cantităţi de îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei societăţi comerciale, pe care ulterior le-au valorificat.

Pentru a da o aparenţă de legalitate operaţiunilor efectuate, unul dintre suspecţi (la instigarea altui suspect), cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, a întocmit documente (comenzi) în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Prejudiciul produs a fost evaluat la peste 7,2 milioane lei (aproape 1,5 milioane euro).

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare