Ponta: „Cred că UE va propune curând ca oricine folosește cuvântul „Pace” să fie amendat. Iar România o să fie prima care va aplica regula, ba chiar o să şi dubleze pedepsele!”

Fostul premier a comentat vizita premierului ungar, Viktor Orban, în Statele Unite, acolo unde s-a întâlnit cu candidatul republican la președinția Americii, Donald Trump, scrie r3media.ro.

Orban a numit această vizită drept „Încă o oprire în misiunea de pace”, ceea ce l-a făcut pe Ponta să ironizeze reacția Bruxelles-ului, care condamnă turneul premierului maghiar.

Reamintim că înainte de Trump, Orban s-a deplasat la Kiev, Moscova și Beijing.

„Toți liderii politici ( Președinți, Premieri, Miniștrii), plus generalii care au dus războaiele doar în studiourile de la televiziuni , se laudă cu marile lor decizii despre război, rachete, avioane , tancuri, bombe , muniții….. ; ba se laudă și cum extind războiul și în Gaza , și în Taiwan, și oriunde se mai poate ( că nu este suficient câte victime sunt deja în Ucraina și cât de distrusă economic este această țară și toată Europa după invazia criminală a lui Putin și reacția ipocrită și stupidă a liderilor UE ).

Sunt uluit să aud pe cineva vorbind despre “PACE” – adică ceva ce își doresc miliarde de oameni normali, care nu fac bani din armament și nici nu stau în funcții bine plătite că să ne “apere”, oameni care suferă direct pe front sau în orașele lor lovite de bombe, inflație, pene de energie lipsa de speranțe. Nu sunt așa de naiv să cred că Orban și Trump au o soluție miraculoasă ( cum nu are nimeni soluții miraculoase la problemele de mediu, sănătate, educație, combaterea sărăciei șamd) – dar măcar vorbesc despre ceva corect și ceva ce este bun pentru noi toți , mai puțin pentru câțiva interesați direct! de “război” . Cred că UE o să propună curând că oricine folosește cuvântul “PACE” să fie amendat ; iar România, bineînțeles, o să fie prima care aplică regulă și dublează și pedepsele ( ca să se laude Iohannis la Summit)!

Niciodată in ultimii 80 de ani nu a avut Occidentul niște lideri atât de “însetați” de război, falși, orbi, incapabili să ii arate lui Putin fermitatea și inteligența de care cu adevărat i-ar fii frică ! Mergem spre “iceberg” cu fanfara dată la maxim!”, a scris Ponta pe Instagram.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare