SURSE/ Nicolae Ciucă, în ședința BPN: Vă rog să aveți în vedere realizarea majorității de dreapta. Tot ce înseamnă înțelegeri politice între mine și Marcel Ciolacu nu mai există

Președintele PNL Nicolae Ciucă a spus, în ședința BPN de vineri, că partidul se găsește în perioada în care „se pregătește preluarea administrațiilor locale, de la președinți CJ, primari muncipii, orașe, comune, consilieri județeni și locali”.

„V-aș ruga să tratăm această activitate cu importanța cuvenită. Practic, tot ce vom face de aici înainte trebuie făcut din ziua în care ne preluăm mandatul. Să se resimtă implicarea în ce înseamnă îndeplinirea celor asumate în campanie și continuarea politicilor de administrație publică locală, așa cum am fost învățați ca fiind singurul model de administrație care a performat în România.

Doresc să subliniez o linie de orientare în ce privește consolidarea majorității la nivelul consiliilor locale pe partea dreaptă. VĂ ROG SĂ AVEȚI ÎN VEDERE REALIZAREA MAJORITĂȚILOR DE DREAPTA. Ceea ce urmărim și la Primăria Capitalei, avem deja discuții. Este vorba de responsabilitate”, a spus Ciucă, potrivit unor surse ecopolitic.ro.

El le-a mai cerut colegilor să aibă în vedere și indicativul de egalitate de gen la care a spus că ține foarte mult.

„Organizația de femei este o forță, iar doamnele pe care le-am avut de la Guvern, în funcții de conducere în celelalte structuri au desfășurat o activitate remarcabilă. Trebuie să ținem cont de această asumare a partidului în ce privește reprezentarea doamnelor și domnișoarelor la nivelul politicii în PNL”, a declarat Ciucă.

„Am spus la începutul ședinței. Din acest moment, tot ce înseamnă înțelegeri politice între mine și Marcel Ciolacu nu mai există. După acest ultim gest la care am fost martori în ultimele zile, eu nu mai am încredere că premierul Ciolacu acționează altfel decât electoral. Am spus ultim, pentru că de-a lungul timpului au mai existat gesturi care au săpat încrederea în cadrul acestui parteneriat. Aș aminti, de dată recentă, decizia premierului de a negocia portofoliul de comisar european pentru România fără să se consulte cu PNL. De asemenea, legat de pensiile pentru cadrele militare. Pentru care ne-am înțeles, la inceputul lunii septembrie, că o depunem sub semnatura amândurora. Apoi domnul Ciolacu nu a mai zis nimic. Am avertizat în mai multe rânduri că ne îndreptăm spre un moment de epuizare a încrederii între noi. Și iată că acest moment a venit. Guvernarea merge mai departe pentru stabilitatea țării, dar politic încredere nu mai există. PNL își va desfășura activitatea în cadrul guvernului și va fi extrem de atent și exigent să nu permită risipă și gestuti electorale pe banii românilor”, le-a mai spus șeful PNL colegilor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare