marți, noiembrie 29, 2022

A apărut o noua boală: facturofobia  

Facturofobia este frica de-a nu îți putea plăti facturile, pentru că, pe fondul creșterii de prețuri, valoarea acestora va depăși veniturile. În acest caz, se poate ajunge la facturofobie, spun psihologii, potrivit A3.

Frica de facturi generează o serie întreagă de stări negative, frustrări, certuri interioare, nemulțumiri, limitări și condiționări atât în ceea ce privește persoana în cauză, cât și familia sa”, explică psihologul Stelian Chivu.

Frica de facturi este o generatoare de stres și provoacă la un moment dat chiar blocarea mentală a celor în cauză. Este suficient de multe ori doar să audă de facturi ca să paralizeze mental, iar de aici până la un atac de panică nu mai este decât un pas.

Este suficient să vizualizăm facturile pentru a se declanșa frica că nu le vom putea plăti. Dacă continuăm pe această linie, această stare va somatiza în fizic, provocând boli și grave dezechilibre psiho-emoționale. Chiar și anumite cuvinte pot provoca stări de panică, precum „criză”, „inflație” sau „creștere”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner