Acord de înfrățire Sinaia – Sharm El Sheikh, la 115 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Egipt și România

Acord de înfrățire Sinaia - Sharm El Sheikh
Sâmbătă 02 octombrie, în Salonul Alb de la Palatul Foișor, primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, alături de Guvernatorul Sinaiului de Sud, General Khaled Fouda, au semnat Acordul de cooperare și prietenie între orașul Sinaia și orașul Sharm El Sheikh din Egipt.
  • In anul in care se împlinesc 115 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Egipt și România, a fost încheiat acest acord de înfrățire între cele două orașe turistice de renume în contextul revitalizării relațiilor și cooperării în domeniul turistic.
“Sinaia este un oraș dinamic și modern, cu o mare deschidere europeană și internațională. Este un moment istoric pentru Sinaia datorită legăturilor istorice pe care le are cu regiunea Sinai. De muntele Sinai ne leagă apariția și numele orașului Sinaia, în urma călătoriei Spătarului Mihail Cantacuzino la Mânăstirea Sfânta Ecaterina.
  • Sunt convins că, prin această înfrățire româno-egipteană, pentru Sinaia se vor deschide noi oportunități de colaborare în domeniul turistic cu Sharm El Sheikh” – a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

General Khaled Fouda, Guvernatorul Sinaiului de Sud: “Sharm El-Sheikh, Perla Sinaiului de Sud, pe lângă potențialul și experiența sa turistică recunoscută la nivel mondial, s-a profilat în ultimii ani ca fiind un oraș verde, nepoluat care face eforturi pentru a menține un ecosistem sănătos, protejând clima și mediul. Suntem onorați să fim la Sinaia și să semnăm acest act de înfrățire”

Reprezentantul Biroului de Promovare şi Cooperare Economică în R.A. Egipt, George Petrușan, a sprijinit inițiativa primăriei Sinaia.BPCE Cairo desfășoară activități în Egipt pentru promavarea firmelor românești.

La ceremonie au mai participat E.S. domnul Moayad Eldalie, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Waleed El Sebaie, Consilier al Guvernatoratului, Hany El Assal, membru al parlamentului, oameni de afaceri din domeniul turismului, Părintele Macarie Boguș – Starețul Mânăstirii Sinaia, și primarii Alexandru Botnari, din municipiul Hîncești-Republica Moldova și Vasyl Huliaiev, din orașul Chornomorsk – Ucraina, consilieri locali, precizează primarul orașului Sinaia, într-o postare pe pagina sa de facebook.