luni, august 15, 2022

ACORD ISTORIC/ Fondurile europene vor fi legate de respectarea statului de drept

Fondurile din viitorul buget european 2021-2027, dar și din programul de relansare economică Next Generation EU vor fi legate de respectarea statului de drept și a valorilor europene, anunță Dacian Cioloș, pe Facebook.

„Guvernele și politicienii care pun în pericol independența justiției și care nu respectă valorile europene nu vor mai avea acces la banii europeni.

  • Renew Europe, grupul politic pe care îl conduc în Parlamentul European, a obținut astăzi o victorie remarcabilă: crearea unui mecanism de protecție a statului de drept în toate statele membre ale Uniunii Europene. După negocieri grele în care Renew a avut un rol fundamental, Parlamentul European a ajuns la un acord în acest sens cu Consiliul și Comisia Europeană.

  • În același timp, ne-am asigurat că beneficiarii finali ai fondurilor – întreprinzătorii, agricultorii, organizațiile neguvernamentale, oamenii cinstiți care au nevoie de sprijin financiar european – nu vor fi afectați și nu vor deveni victime ale acțiunilor ilegale ale guvernelor și politicienilor lor.

Respectarea statului de drept și a valorilor europene, protejarea independenței justiției și lupta anticorupție sunt elemente fundamentale ale angajamentului politic al USR PLUS și al Renew Europe”, a scris Cioloș.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner