Acuzații grave de la audierea miniștrilor: Avizul negativ era, de fapt, pozitiv

Propunerea de aviz negativ supusă la vot, marţi, pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a trece astfel că, implicit, avizul este pozitiv, a declarat Cătălin Drulă, ministrul propus pentru acest portofoliu, după audieri, potrivit Agerpres.

Practic, s-au înregistrat 12 voturi pentru aviz negativ, opt voturi împotrivă şi şapte abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru transporturi şi infrastructură, reunite, ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„A fost supusă la vot din partea preşedintelui Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor, preşedinte din partea PSD, un aviz negativ, care nu a întrunit numărul de voturi necesare. Prin urmare, conform cutumei şi regulilor parlamentare, această propunere a căzut la vot. Eu le mulţumesc colegilor din Comisia de transporturi pentru apreciere, le mulţumesc pentru această aprobare, să spunem, din Comisia de transporturi. Aici am avut un dialog tehnic, un dialog pe proiecte, înseamnă că există o apreciere faţă de munca pe care am făcut-o până acum la transporturi şi faţă de ceea ce propunem să facem în continuare cu echipa noastră la transporturi şi pentru infrastructura României”, a explicat Drulă, după audieri.

Întrebat dacă, procedural, acesta a fost un aviz corect, Cătălin Drulă a răspuns: „Asta e o întrebare pe care va trebui să o adresaţi preşedintelui de Comisie care va redacta ….eu când am mai fost în comisii, vă spun din experienţa mea anterioară de parlamentar, momentul în care o propunere ca aceasta pică la vot este opţiunea cealaltă. Deci, avizul înţeleg că este implicit pozitiv, dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot. Până la urmă, preşedinţi celor două comisii, de la Cameră şi de la Senat, vor semna pe acest aviz trimis către plen”.