marți, august 9, 2022

Adrian Năstase propune ca numărul bugetarilor să fie redus cu 25%: E nevoie de măsuri mult mai radicale

Propunere dură pentru Guvernul Ciucă din partea lui Adrian Năstase. Fostul premier a spus că, pentru a se face cu adevărat economii la buget, e nevoie de reducerea cu 25% a numărului de bugetari, scrie romaniatv.net.

Adrian Năstase e de părere că, pentru a se face cu adevărat economii la buget, e nevoie de reducerea cu 25% a numărului de bugetari.

„În România sunt, în momentul de față, 1,25 milioane de bugetari. Când eu eram premier erau vreo 800.000. Eu cred că o măsură prin care s-ar stabili o reducere cu 25% a bugetarilor ar însemna o economie reală în banii de la buget și o resursă suplimentară pentru zona privată, care chiar produce banii necesari”, a spus Adrian Năstase.

Cu toate că o asemenea decizie nu ar fi în beneficiul Guvernului, fostul premier spune că „este nevoie de măsuri mult mai radicale”.

„Părerea mea este că e nevoie de măsuri mult mai radicale dacă vrem să ne mișcăm mai repede. Dacă vorbim despre zona centrală, cei care ies în stradă sunt cei care au fost obișnuiți cu sindicatele, ieșeau pe anumite zone. Sigur, mai este zona profesorilor și cea a medicilor. Dar eu cred că e nevoie de astfel de măsuri și, în condițiile în care și PNL și PSD sunt la guvernare, nefiind nicio șansă ca o astfel de măsură radicală să fie jucată de unul împotriva celuilalt, în perspectiva alegerilor, eu cred că ar trebui luate astfel de măsuri. Am dat un exemplu, sunt multe altele care pot fi luate”, a explicat Adrian Năstase, potrivit Antena3.

Năstase a mai spus că și-ar asuma postura de premier nepopular. „Ați văzut că atunci când am fost popular am pierdut alegerile, Poate nefiind popular aș câștiga alegerile”, a conchis fostul prim-ministru.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner