Agenţia de rating Standard &Poor’s tocmai a reconfirmat perspectiva stabilă a economiei româneşti

Agenţia de rating Standard &Poor’s care tocmai a reconfirmat perspectiva stabilă a economiei româneşti şi calificativul BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, spune preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Deputatul a mai arătat ca forţele de dreapta încearcă să acrediteze falsa idee că economia României are probleme, chiar daca sunt contraziși și de aceste noi date transmise de institutii internaționale – opozitia s a obisnuit să critice în mod nejustificat Guvernul României, să voteze în Parlament contra interesului naţional şi a creşterii veniturilor individuale ale cetăţenilor.

  • “Printre punctele forte ale României, care susţin decizia agenţiei, sunt evidenţiate nivelul moderat al datoriei publice guvernamentale şi al datoriei publice externe, precum şi creşterea economică solidă înregistrată în ultimii ani.

Dorel Caprar R. MoldovaÎn fapt datele publicate de Agenţia de rating Standard &Poor’s nu fac decât să confirme analizele şi prognozele guvernamentale, iar acest lucru trebuie să dea încredere tuturor investitorilor interni şi externi.
Mai trebuie spus că rezervele internaţionale ale României, aur plus valută, au depăşit 40 de miliarde de euro în august. Nu doar că este depăşit un prag, dar este un record absolut, deși doar din perspectiva rezervei de valută încă nu suntem la cel mai ridicat nivel din istorie.

Mai mult decât atât, în ceea ce priveşte deficitul bugetar pe anul 2019 estimarea agenţiei de rating confirmă că România se va încadra în ţinta asumată ca stat membru al Uniunii Europene. Aşadar ar fi bine ca acei politicieni care fac declaraţii mincinoase şi iresponsabile, de natură să saboteze economia naţională, să se abţină având în vedere că evaluările internaţionale îi contrazic direct şi puternic.”, afirmă deputatul Dorel Căprar.