Alba: Elevii din două comune, în sistem online săptămâna viitoare

Elevii din două comune din Alba, unde erata de infectare este de 7,31, respectiv de 6,57, participă, săptămâna viitoare, la cursuri în sistem online, cu excepţia preşcolarilor.

‘În săptămâna 27 septembrie – 1 octombrie 2021, în conformitate cu datele transmise de unităţile de învăţământ, 460 de unităţi de învăţământ vor funcţiona în scenariul 1. Unităţile de învăţământ din localităţile Sâncel şi Ohaba vor funcţiona în Scenariul 2’, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. În Sâncel, rata de infectare este de 7,31, iar în comuna Ohaba, de 6,57.

La nivelul judeţului Alba, de la începutul acestui an şcolar, un număr de 70 elevi au fost testaţi pozitiv, cursurile cu prezenţă fizică fiind suspendate în 55 clase. Este vorba de 5 grădiniţe, 9 şcoli generale şi 18 licee.

Spre comparaţie, în urmă cu o săptămână, erau doar 7 elevi confirmaţi cu COVID – 19 în unităţile de învăţământ din Alba.

În rândul angajaţilor din sistemul de învăţământ din judeţul Alba, 16 persoane au fost testate pozitiv.

Sursa: PRESSONLINE