ALERTĂ la Spitalul Universitar din Capitală / Doi pacienți cu boli cronice, veniți de la o clinică particulară – depistați cu coronavirus

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Doi pacienți de la Spitalul Universitar din București aflați pe dializă, a fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, scrie antena3.ro citat de newsbucuresti.ro

  • Un al doilea pacient de la Spitalul Universitar, care este coleg de dializă cu bărbatul dignostica în primă fază, a fost confirmat și acesta cu coronavirus.
Ambii au venit de la o clinică particulară unde făceau dializă.În cazul celui de-al doilea pacient, au fost luate din primul moment măsurile de protecție.

Acum, la Spitalul Universitar se face o anchetă epidemiologică, iar 16 medici, asistente, infirmiere, brancardieri sunt izolaţi.

Bărbatul, care venise luni de la o clinică particulară cu pneumonie, mai stătea în salon cu alți doi pacienți cu probleme respiratorii și a fost testat abia vineri. Unul dintre ei a fost trimis la „Victor Babeș”, iar al doilea va fi trimis la Matei Balș.

Potrivit informațiilor Antena 3, personalul medical nu știa că pacientul este purtător al acestui virus și nu s-a protejat corespunzător.

Bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

Sursa: antena3.ro