Alertă meteo: Trei zile de urgie peste România

alerta meteo

O alertă meteo a fost emisă miercuri de meteorologi, care anunţă că viscolul, lapovița și poleiul pun stăpânire peste România.

În intervalul 9 ianuarie, ora 20:00 – 10 ianuarie, ora 8:00, în Capitală, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă nou depus va fi de 6 – 10 centimetri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h, iar temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi cuprinsă între de -2 şi -1 grad, a informat B1 tv.

Joi se vor semnala precipitaţii, mai ales seara şi noaptea, începând de dimineaţă şi până vineri, ora 8:00, acestea fiind în general sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie, ceea ce va determina apariţia poleiului.

Vineri, 11 ianuarie, grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12 – 16 cm, izolat mai mare. Vântul va sufla slab şi moderat, în timp ce valorile termice se vor situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi de la -3 la -1 grad.