Alexandra Presura(deputat PSD), la începerea școlii: Deși azi ar trebui să fie o zi de angajamente și optimism, neîncrederea cu privire la încheierea crizei din învățământ este omniprezentă.

Presura

Alexandra Presura – deputat PSD de Dolj, a transmis un mesaj, luni, pe pagina sa de socializare, la debutul noului an școlar.Parlamentarul a spus că, ”deși azi ar trebui să fie o zi de angajamente și optimism, neîncrederea cu privire la încheierea crizei din învățământ este omniprezentă.”

Presura: Astăzi a început școala. Cu temeri și nesiguranță, elevii și profesorii s-au întors în clase la început de an.

La postarea de pe facebook, deputatul a atașat o poză, într-o clasă în care se observă că sunt elevi prezenți și fără măști, precizând că a fost făcută înainte de pandemie.

”Le doresc ca speranța lor de a nu se mai întoarce la învățământul on-line să devină realitate! Le doresc ca la finalul acestui an școlar să se bucure împreună, în clasă, de rezultatele obținute prin normalitatea învățării directe, iar întreruperile și recuperările din cauza pandemiei să devină o amintire!

Majoritatea școlilor sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi. Din păcate pregătirile pentru noul an școlar au fost efectuate, în exclusivitate, de autoritățile locale, care au făcut tot ce au putut, cu puținele fonduri disponibile.

Pentru aceasta merită felicitările noastre!”, a transmis social-democrata Alexandra Presura, într-o postare pe facebook.

​Preura a lansat și un atac la dresa Guvernului Cîțu, care ”a avut alte preocupări: campania electorală și cearta pentru ciolan. Școala a fost uitată cu bună știință.Elevii nu votează la congresul PNL.”

Deși azi ar trebui să fie o zi de angajamente și optimism, neîncrederea cu privire la încheierea crizei din învățământ este omniprezentă.

Cum ar putea fi altfel dacă deja peste două mii de elevi au rămas la învățământul on-line, iar guvernanții noștri amenință că de la 1 octombrie există riscul închiderii școlilor. Este vorba în fapt nu numai de recunoașterea propriei incompetențe de asigurare a prezenței elevilor în școli ci , mai grav, de dezinteresul față de acest domeniu.

Astfel nu se explică de ce nu se pune în aplicare cea mai eficientă măsură propusă de PSD, respectiv testarea periodică și gratuită a profesorilor și elevilor, pentru a putea izola rapid orice focar de transmitere a virusului.

Succes, dragi copii!🤗
Succes, profesori, învățători, educatori!🤗
Un an nou școlar cu rezultate bune pentru toți!🙏a mai transmis deputatul PSD de Dolj, Alexandra Presura, în postarea de pe facebook.