joi, noiembrie 30, 2023

Alfred Simonis îi calcă pe urme lui Marcel Ciolacu, va demisiona din Parlament

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a anunțat, luni seară, că și el va demisiona în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială, așa cum a promis ca va face președintele PS, Marcel Ciolacu.

„Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate”, a scris Alfred Simonis, pe Facebook.

Alfred Simonis a afirmat că ”a luptat” pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale.

”Am luptat – fiind ferm convins că așa este corect! – pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas – corect! – pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni. Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze #FĂRĂPRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali”, a conchis liderul deputaților PSD.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner