Amazon retrage reclamele pentru Black Friday din Franţa, din cauza carantinei  

sursa foto: Unsplash

Amazon a decis să retragă reclamele de Black Friday din Franţa, după ce guvernul a afirmat că această campanie este nedreaptă faţă micile magazine, care au fost nevoite să se închidă din cauza carantinei de coronavirus, transmite Reuters.

Ministrul adjunct al Economiei, Pannier-Runchaer, a spus că a cerut Amazon să îşi suspende campania. ”Nu era potrivită într-o perioadă în care 200.000 de firme sunt obligate să îşi închisă porţile”, a declarat aceasta sâmbătă, la postul de radio Europe 1.

Amazon a transmis că grupul a acceptat să oprească campania de publicitate la radio, referitoare la vânzările de Black Friday.

Cu toate acestea, sâmbătă a fost funcţională o pagină cu titlul ”Black Friday anticipat”, pe site-ul francez al Amazon, cu produsele comercializate cu discount.

Ziua de cumpărături cu discount Black Friday coincide de obicei cu vinerea în care are loc sărbătoarea de Thanksgiving în Statele Unite.

Franţa a intrat vineri în a doua carantină, autorităţile încercând să oprească creşterea numărului de infecţii. Măsurile includ şi închiderea magazinelor neesenţiale.

Campania din Franţa derulată de Amazon urma să aibă loc în perioada 26 octombrie-19 noiembrie.