joi, martie 23, 2023

Ambasada Siriei din România nu are cont bancar pentru a primi donații în sprijinul victimelor cutremurului, din cauza sancțiunilor internaționale

Toată lumea este impresionată de cutremurele devastatoare care au lovit Turcia și Siria și care, până acum, au produs mii de morți. Dacă pentru Turcia, toată lumea s-a mobilizat exemplar, inclusiv țări aflate în conflict, ca Ucraina și Rusia, pentru Siria, situația este diferită, scrie r3media.ro.

Țara, sfâșiată de un război civil de peste 11 ani, se află într-o situație gravă: Siria se află sub sancțiuni internaționale, în special din Occident.

Românii care și-au exprimat condoleanțele cu poporul sirian și au dorit să ajute victimele cutremurului au fost informați de către Ambasada Siriei la București că nu pot dona în conturi bancare, pentru că instituția nu are așa ceva.

Pe pagina de facebook a Ambasadei Siriei, românii care și-au exprimat dorința de a ajuta victimele cutremurului au fost întâmpinate de următorul mesaj:

„Bună ziua, vă mulțumim pentru interesul față de situația actuală din țara noastră Siria. Din păcate ambasada nu are cont bancar din cauza sancțiunilor internaționale, singura modalitate pe care o putem pune la dispoziție în acest moment este cutia de donații pe care o găsiți în Ambasada Siriei în Bucuresti – Strada Paris Nr 47
Vă mulțumim !”.

În cazul Siriei, a făcut înconjurul lumii cazul copilului născut sub dărâmături la Alep și protejat de mama sa cu prețul vieții ei.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner