Ambasadorul Republicii Turcia, pentru prima data în vizită la Ministerul Afacerilor Interne

carmen dan ambasador turcia

Ambasadorul Republicii Turcia la București, doamna Füsun ARAMAZ s-a aflat vineri pentru prima dată în vizită la Ministerul Afacerilor Interne, unde a avut o întrevedere cu doamna ministru Carmen DAN.

  • “Am discutat cu Excelența Sa despre cooperarea dintre România și Turcia în domeniul afacerilor interne, cu accent pe combaterea criminalității organizate, a migrației ilegale, a terorismului, dar și despre managementul frontierelor și al situațiilor de urgență.

De asemenea, cooperarea dintre Uniunea Europeană și Turcia a fost unul dintre subiectele dialogului nostru, ținând cont de calitatea României de Președinte în exercițiu a Consiliului UE”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

ambasador turcia la mai maiOficialul roman a precizat că i-a făcut o deosebită plăcere să constat că doamna Füsun ARAMAZ este o bună cunoscătoare a țării noastre, a comunității turco-tătare, având în vedere colaborarea pe care a avut-o cu autoritățile române din poziția de consul pe care a ocupat-o anterior.

 

“Totodată, a fost reiterată invitația ministrului turc de interne, Süleyman SOYLU, de a realiza o vizită oficială în România în cursul acestui an, prilej cu care să fie stabilite prioritățile de cooperare dintre cele două ministere de resort în plan bilateral și regional”, a mai spus Carmen Dan.

Surse: MAI