luni, august 8, 2022

Anchetă de proporții la METROREX: OLAF se urcă în metroul spre Drumul Taberei

OLAF deschide larg uşile unei investigaţii la metroul din Drumul Taberei. Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a deschis o investigaţie privind posibile nereguli privind proiectul Magistralei 5 de metrou, finanţat în proporţie de 75% de către Uniunea Europeană.

olaf„Ca parte a acestei anchete, s-a efectuat un control la faţa locului”, au transmis reprezentanţii OLAF într-un comunicat de presă. Nu au dat, însă, detalii asupra naturii suspiciunilor.

Proiectul se ridică la 3,22 miliarde de lei. Magistrația 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor va avea 10 stații, un depou şi o lungime de aproape 7 kilometri.

„Termenul de finalizare a lucrărilor strict necesare punerii în funcţiune cu călători este trimestrul IV 2018, astfel încât la acest termen să fie lansată începerea probelor tehnologice. Punerea în funcţiune cu călători a Magistralei 5 de metrou este preconizată a avea loc în trimestrul I 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice.”, spun reprezentanţii Metrorex.

În prezent, lucrările la structura staţiilor sunt realizate în procent de 81% până la 100%. Lucrările la finisaje sunt, însă, mai puţin avansate. La staţiile Râul Doamnei şi Academia Militară stadiul acestora este 0%. În plus Metrorex trebuie să finalizeze licitaţia pentru
sistemul de automatizare și siguranța traficului.

metrorex„Achiziţia sistemului de automatizare și siguranţă traficului prin procedură de achiziţie publică este în derulare, conform Legii 99/2016.Metrorex și-a propus ca lucrările să înceapă în primul semestrul al anului 2018, însă respectarea termenului depinde și de cursul pe care îl va avea procedura aflată în derulare și de rapiditatea cu care vor fi soluționate contestațiile”, au declarat oficialii regiei de transport subteran.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner