sâmbătă, iunie 25, 2022

ANCOM: Tarife mai mici pentru terminarea apelurilor mobile, începând cu 1 ianuarie 2020

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a dezbătut, împreună cu industria, în cadrul ședinței Consiliului Consultativ de săptămâna trecută, reducerea tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile, începând cu 1 ianuarie 2020.

grindeanu„ANCOM a propus, ca măsură tranzitorie, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european preconizată a avea loc până la finalul anului 2020, practicarea unui tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile, cu 10% mai mic față de nivelul actual. Ne așteptăm ca această reducere să se reflecte și în tariful pe care îl plătește fiecare utilizator pentru apelurile către terminalele mobile”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

 

Lycamobile S.R.L., Orange România S.A., Vodafone Romania S.A., RCS&RDS S.A. și Telekom Romanian Mobile Communications S.A., operatorii desemnați cu putere semnificativă pe  piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie, vor fi obligați să nu depășească nivelul de 0,76 eurocenţi/minut, tariful maxim reglementat pentru furnizarea serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propria rețea, față de 0,84 eurocenți/minut cât este în prezent.
  • Noul tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut a fost calculat ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unui model de cost LRIC pur.
Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile, unic la nivel european.
Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, până cel târziu la 31 decembrie 2020 se vor aplica tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene.
  • Tariful stabilit de ANCOM se va aplica pentru apelurile naționale, pentru apelurile inițiate din Spațiul Economic European (SEE), dar și pentru apelurile inițiate din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner