Angajaţii MAI au intervenit în ultimele 24 de ore în şase judeţe afectate de inundaţii

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru reducerea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice severe.

Mai exact, conform centralizării realizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI, s-a intervenit în 14 localităţi din 6 judeţe– Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Harghita, Teleorman şi Valsui pentru evacuarea apei din 19 case, 97 beciuri/subsoluri, 62 curţi, 70 fântâni. În aceleaşi judeţe s-a intervenit pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe carosabil, o casă şi un autoturism.

De asemenea, angajaţii MAI au acţionat pentru evacuarea preventivă a persoanelor, în localitatea Croitori fiind evacuate preventiv la rude trei persoane – doi adulţi şi un minor. Totodată, pompierii şi autorităţile locale au intervenit în sprijinul oamenilor pentru înlăturarea cantităţilor de apă din case, pentru decolmatarea fântânilor şi degajarea drumurilor, a informat un comunicat al MAI.

ISUÎn prezent circulaţia rutieră este blocată din cauza apei, aluviunilor şi alunecărilor de teren pe un drum naţional (DN 73D/AG) şi un drum judeţean (DJ 203K/BZ), respectiv restricţionată pe un drum naţional (DN 17A/SV) şi 2 drumuri judeţene (DJ 205D/VN şi DJ 609/TM). Circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naţionale (DN 51/TR, DN 6/TR şi DN 5C/TR) şi 2 drumuri judeţene (DJ 504/TR şi DJ 506B/TR).

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ultimele avertizări cod galben şi cod portocaliu ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate sunt valabile până mâine, 10 iunie, ora 03.00, respectiv astăzi la ora 21.00, pentru zona Moldovei, Dobrogea şi Muntenia.

Rămâne valabilă până la data de 11 iunie, ora 23.00 o informare meteorologică referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

De asemenea, în ceea ce priveşte posibile scurgeri pe versanţi, viituri rapide, precum şi depăşiri ale cotelor de apărare ale râurilor, sunt în vigoare coduri galbene şi portocalii ce vizează majoritatea bazinelor hidrografice pe întreg teritoriul ţării, inclusiv fluviul Dunărea.

În zonele unde fenomenele meteo severe nu se mai manifestă au fost organizate comisiile de evaluare pentru întocmirea rapoartelor, astfel încât să se stabilească necesarul de ajutoare pentru persoanele afectate.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare