duminică, februarie 5, 2023

ANRE a aplicat din nou amenzi contravenţionale operatorilor reţelelor de distribuţie a energiei electrice, în valoare totală de 2,4 milioane de lei, pentru depăşirea perioadei de citire a contoarelor

Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, anunţă, joi, că instituţia a aplicat, din nou, amenzi contravenţionale operatorilor reţelelor de distribuţie a energiei electrice, în valoare totală de 2,4 milioane de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru depăşierea frecventă a perioadei de 3 luni în care trebuie citite contoarele.

”La sfârşitul anului 2022 am dispus acţiuni de control inopinate la operatorii de distribuţie a energiei electrice, prin care am verificat modul de îndeplinire a obligaţiei de citire a indexului grupului de măsurare a energiei electrice la un interval de timp care nu trebuie să depăşească 3 luni, în cazul clienţilor casnici, aşa cum prevede art. 45 alin. (10) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare. În urma finalizării acţiunilor de control, inspectorii au constatat depăşiri frecvente a intervalului de 3 luni pentru citirea indexului grupului de măsurare a energiei electrice, toţi operatorii de distribuţie verificaţi fiind sancţionaţi cu amenzi contravenţionale”, a declarant, joi, Dumitru Chiriţă, citat într-un comunicat de presă transmis de ANRE.

Potrivit diocumentului citat s-au aplicat următoarele amenzi:

  • E-Distribuţie Muntenia               400.000 lei
  • E-Distribuţie Banat                     400.000 lei
  • E-Distribuţie Dobrogea               400.000 lei
  • Distribuţie Energie Electrică România      400.000 lei
  • Distribuţie Energie Oltenia                400.000 lei
  • Delgaz Grid                                 400.000 lei

Instituţia precizează că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia orice încălcări care afectează consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

”Fac precizarea că începând cu data de 16.12.2022, amenda contravenţională pentru nerespectarea de către operatorul de distribuţie a obligaţiei de citire a indexului grupului de măsurare al clientului final casnic la un interval de timp de maximum 3 luni s-a modificat şi este cuprinsă între 100.000 lei şi 1.000.000 lei. Amenzile contravenţionale aplicate de ANRE se constituite integral ca venit la bugetul de stat”, a mai transmis Chiriţă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner