ANUNȚ / AZI se redeschide Gradina Japoneza din Parcul Regele Mihai I

Gradina Japoneza

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ALPAB, cu sprijinul peisagistilor recomandati de Ambasada Japoniei in Romania si al specialistilor Universitatii de Arhitectura „Ion Mincu”, a finalizat lucrarile de reabilitare, revitalizare si reamenajare peisagistica a Gradinii Japoneze din Parcul Regele Mihai I (Herastrau).

Astfel, incepand de azi, 14 aprilie, Gradina Japoneza va fi redeschisa publicului.

Conform unei informări de presă, refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coerent si unitar, prin lucrari de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai inalte numite ‘Muntele’, reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar si lucrari de intretinere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor si a ciresilor japonezi.

Deschide gradina japonezaPentru a pastra specificul si particularitatea amenajarii peisagistice acestui tip de gradina, ALPAB a plantat, din serele proprii, un numar de 10 artari japonezi si 481 de azalee.

Plantarea de  material dendro – floricol decorativ  a fost executata astfel incat, pe parcursul celor patru anotimpuri,  sa fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificata a frunzelor si  florilor decorative.

Gradina Japoneza a fost creata in urma cu 20 de ani la initiativa si cu implicarea directa a Ambasadei Japoniei in Romania. In decursul timpului, peisajul initial din cadrul acestei gradini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrari de reabilitare, revitalizare si reamenajare.