ANUNȚ / Dan Barna, despre Cioloș: Este premierul Alianței USR-PLUS / Cioloș: Suntem gata să ne asumăm guvernarea de mâine!

barna ciolos

Alianța USR PLUS îl propune ca premier pe Dacian Cioloș, a anunțat sâmbptp, de la Sibiu liderul USR, Dan Barna, la numai o zi după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat constituirea unui govern PNL.

USR, care dorește alegeri anticipate, merge pentru aceată funcție cu europarlamentarul Dacian Cioloș, a anunțat Dan Barna, „Viitorul prim-ministru al României – îl avem aici, alături de noi”, a precizat Barna, candidat al Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale.

Într-un discurs susținut acasă la Klaus Iohannis, la Sibiu, Dan Barna a susținut că România are nevoie de un președinte care contează, care poate dizolva Parlamentul, nu de un președinte bibelou, bun de scos din vitrină pentru musafiri din afară sau pentru defilări militare.

„România trebuie să fie condusă de cineva care să-şi dorească cu adevărat să schimbe starea lucrurilor din ţară. Acesta este motivul pentru care candidez. România are astăzi nevoie de un preşedinte care contează. Un preşedinte care vrea şi poate să rezolve crizele politice astfel încât ţara să fie guvernată pentru oameni, nu pentru partide. Un preşedinte care poate dizolva Parlamentul atunci când acesta nu mai reprezintă voinţa cetăţenilor, care poate conduce şedinţele de guvern atunci când este discutat bugetul statului. Un preşedinte care are curajul să-şi asume obiective clare pentru dezvoltarea României – în educaţie, sănătate, infrastructură, economie, mediu, politici sociale. Preşedintele nu este doar un bibelou pe care îl scoatem din vitrină atunci când avem musafiri din afară sau când facem defilări militare. El este şeful statului. El este garantul bunăstării cetăţenilor lui şi al funcţionării statului. După 30 de ani de la Revoluţie, statul român trebuie reformat. Vreau să fiu preşedintele care reformează statul. Acesta este mandatul pe care vi-l cer..”, a afirmat Dan Barna.

La manifestarea din Piaţa Mică a fost prezent şi Dacian Cioloş, propunerea USR PLUS pentru funcţia de prim-ministru care a subliniat necesitatea reformei constituţionale pentru a redefini rolul Preşedintelui, obiectiv care ocupă un loc fruntaş în programul de Preşedinte al lui Dan Barna.

„Voi, oamenii din oraşul Sibiu au făcut un lucru esenţial, aţi învăţat românii să vadă pentru că aţi spus de aici: vă vedem. Ieri s-a întâmplat un lucru esenţial, am început să oprim agonia. De ieri încolo putem să ne construim viitorul pe care îl vrem noi. Am spus de câţiva ani de zile că nu merge cu peticeală, că trebuie să vedem cum construim pe termen lung, să reconstruim ţara asta din temelii. Noi, Alianţa USR PLUS, suntem gata să ne asumăm o guvernare de mâine dacă e nevoie!„, a anunțat Cioloș.

Fostul premier a adăugat că „avem un președinte slăbit„.

„În urmă cu câteva luni, spuneam că după ce trec alegerile europarlamentare trebuie să ne gândim cum redăm consistenţa instituţiilor care conduc ţara asta. Şi vorbeam atunci despre Preşedintele ţării, spuneam că avem un preşedinte slăbit. Avem un guvern care a picat şi preşedintele nu are instrumentele constituţionale care să facă ceea ce românii aşteaptă. De asta trebuie să modificăm Constituţia. Şi trebuie să definim funcţia asta prezidenţială.(…) Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să începem cu începutul. Să modificăm Constituţia pentru a defini rolul Preşedintelui1, a arătat Dacian Cioloş, propunerea Alianţei USR PLUS pentru funcţia de prim-ministru.