Apel de la un fost primar: România trebuie să-și recâștige respectul astfel încât să nu mai fie considerată și tratată drept Cenușăreasa Europei!

gheorghe nichita iasi

România trebuie să-și recâștige respectul astfel încât să nu mai fie considerată și tratată drept Cenușăreasa Europei.

  • Este afirmaţia fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, care a denunţat, într-o postare pe Facebook, „vinovăţia sistemului” creat şi folosit pentru diverse interese.

„Sunt aproximativ 5 ani de când am foarte multe necazuri care m-au determinat să nu mai fiu la fel de implicat în viața publică și politică. Mi-am văzut și îmi văd, în continuare, doar de problemele pe care trebuie să le rezolv în instanțele de judecată. Prin activitatea mea, am acumulat o vastă experiența administrativă și politică, și, din păcate, necazurile prin care am trecut m-au făcut să cunosc foarte bine și ce înseamnă sistemul de justiție. Nu vreau să-l comentez, nu vreau să-l analizez, cel puțin nu acum, dar pot afirma foarte clar că nu doar sistemul este vinovat, ci și cei care l-au creat și l-au folosit, precum și cei care îl folosesc în continuare pentru diverse interese.
Dar nu despre asta vreau să vorbesc. Am menționat aceste lucruri doar pentru a vă reaminti că puteți avea încredere în judecata mea, în ceea ce simt și în ceea ce vreau să vă transmit”, a spus fostul primar.

  • În ultima perioadă, a adăugat el, am asistat cu toții la o exacerbare a luptei politice atât pe plan național, cât și pe plan european.

„Din nefericire, este foarte evident că, în urma acestei dispute politice, cel care este afectat, cel care are cel mai mult de suferit, este românul de rând. Îmi doresc foarte mult ca acele persoane care ne vor reprezenta în Parlamentul European să fie români adevărați, să fie buni profesioniști, oameni cu o înaltă calitate morală și intelectuală, care să reprezinte cum se cuvine interesele poporului român și ale acestei țări! România trebuie să-și recâștige respectul astfel încât să nu mai fie considerată și tratată drept Cenușăreasa Europei! Acesta este motivul pentru care, pe toți cei care m-ați votat, care ați avut și care mai aveți încredere în mine, vă îndemn să ieșiți la vot pe 26 mai și să votați lista propusă de PSD pentru alegerile europarlamentare! Este o listă ce cuprinde oameni de încredere, competenți și care au luptat și, cu siguranță, vor lupta în continuare să aducă bunăstare comunității de care aparțin!”, a adăugat Gheorghe Nichita.

nichita psdEl a subliniat că, deşi nu mai este membru PSD, are în continuare încredere în acest partid.

„Am avut funcții importante în PSD, am cunoscut oameni foarte importanți din acest partid, am asistat la lupta de gherilă dusă atât în interiorul partidului, dar și din afara acestuia împotriva unor lideri importanți din țară. Indiferent de situație, de luptele interne, de taberele create sau de trădările apărute în timp, nu am atacat niciodată partidul și nici nu ar fi corect să o fac! 

Astfel, deși, în prezent, nu sunt membru activ al PSD, am încredere în propunerile acestui partid pentru alegerile europarlamentare și consider că, mai mult ca oricând, acum trebuie să fim uniți și trebuie să votăm corect, cu mintea și cu inima!”, a încheiat fostul vicepreşedinte al PSD.