marți, iunie 28, 2022

Apelul unui deputat către toți primarii – să strângă semnături pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale!

Deputatul Mihai Weber face public faptul că, legea care prevede obligativitatea operatorilor sistemelor locale de distribuție a gazelor naturale de a racorda la sistemele respective toate persoanele juridice și fizice care solicită acest lucru a intrat în vigoare.

În același timp, Weber face un apel, reamintindu-le tuturor primarilor interesați să înceapă strângerea de semnături de la cetățenii care doresc racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale și să depună la operatorul local de distribuție aceste liste.

Legea care prevede obligativitatea operatorilor sistemelor locale de distribuție a gazelor naturale de a racorda la…

Publiée par Mihai Weber sur Dimanche 19 août 2018

Conform statisticilor, doar 27% din localităţile din ţară sunt racordate la sistemul naţional de gaz.

GazOperatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze toate lucrarile pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării. Operatorul are obligaţia de a realiza un studiu tehnico-economic, întocmit conform procedurii aprobate de către ANRE, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitării.

 

În cazul nerespectarii acestor prevederi operatorul va fi amendat cu 8.000-200.000 de lei, iar dacă va refuza în continuare racordarea la sistem, va fi amendat cu 1-5% din cifra de afaceri. Operatorul care refuza racordarea la sistem după ce a fost amendat cu 8.000-200.000 de lei şi, ulterior, cu 1-5% din cifra de afaceri, îşi pierde dreptul de participare pentru obţinerea unor noi licenţe.

deputat mihai weber”Le reamintesc tuturor primarilor interesați să înceapă strângerea de semnături de la cetățenii care doresc racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale și să depună la operatorul local de distribuție aceste liste.
Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze toate lucrarile pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării. Operatorul are obligaţia de a realiza un studiu tehnico-economic, întocmit conform procedurii aprobate de către ANRE, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitării.” a anunțat deputatul Mihai Weber în postarea de pe facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner