sâmbătă, iunie 25, 2022

Aproape 3.000 de americani au vizitat Ambasada României din SUA, cu ocazia EU Open House 2022

Aproape 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României în Statele Unite ale Americii, sâmbătă, 14 mai 2022, cu ocazia „EU Open House” (“Ziua Porților Deschise”), cel mai mare eveniment de diplomație publică organizat la Washington de către ambasadele țărilor membre ale Uniunii Europene, transmite Ambasada României în SUA. 

Publicul a avut ocazia să afle informații inedite despre obiceiurile de primăvară românești, vizitând expoziția “Romanian Spring Traditions”, organizată de HORA – Heritage Organization of Romanian Americans in Minnesota.

De asemenea, au putut urmări spectacole de muzică și dansuri populare tradiționale românești susținute de Carpathia Folk Dance Ensemble și Andreea Rebăltescu-Coca, în cadrul cărora au fost antrenați și vizitatorii care au dorit să învețe pașii de dans. Un succes aparte l-a avut degustarea de produse tradiționale românești, cu această ocazie doritorii putând încerca celebrii mititei românești.

„EU Open House” (“Ziua Porților Deschise”) este un eveniment prin care statele membre UE și Delegația Uniunii Europene la Washington sărbătoresc Ziua Europei. Cu această ocazie, ambasadele statelor Uniunii Europene și Delegația Uniunii Europene în SUA își deschid ușile pentru publicul american, oferind vizitatorilor o privire în interiorul misiunilor și oportunitatea de a cunoaște patrimoniul cultural și tradițiile naționale ale statelor membre.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner