sâmbătă, decembrie 2, 2023

Aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute sosite din China, confiscate pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ – Otopeni

Aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute sosite din China, în valoare de 10 milioane de lei, au fost confiscate pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ – Otopeni.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni efectuează cercetări cu privire la un transport de aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora se ridică la 10 milioane de lei. Marfa a fost expediată din China şi urma să ajungă, pe cale terestră, în Ucraina”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, luni, AGERPRES.

Pe 9 mai, în zona Cargo a Aeroportului Internaţional ‘Henri Coandă’, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, lucrători ai Compartimentului Cargo şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători a efectuat, în baza analizei de risc, un control asupra unui transport de bunuri diverse, expediat pe ruta Hong Kong – Istanbul – Bucureşti, cu destinaţia finală Ucraina.

„Întrucât echipa de control a avut suspiciuni cu privire la marfa transportată, au fost desfăşurate activităţi specifice, în urma cărora s-a stabilit că transportul este format din 160 de colete, în cantitate totală de 2.862 kilograme, dar conţinea diverse bunuri inscripţionate cu însemnele unor branduri consacrate, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi a aduce atingere titularului de marcă”, arată sursa citată.

Întreaga cantitate de bunuri, estimată la o valoare de aproximativ 10 milioane de lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicată în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner