Arafat: Așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără masca de protecție

Arafat Guvern

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că persoanele care nu vor să poarte masca de protecție în secțiile de votare nu vor putea vota, însă cei care și-au uitat masca acasă, vor găsi una la secția de votare.

„Dacă se respectă regulile impuse, riscul rămâne minim. Regulile sunt clare: distanțare, mască de la intrare până la ieșire, când stai în rând, trebuie să păstrezi distanța, dezinfecția mâinilor la intrare și la ieșirea din secție, manipularea buletinului de vot de către posesor. Toate aceste reguli sunt făcute să diminueze riscul la maxim. Aerisirea secțiilor de vot periodic… Dacă nu se respectă regulile, riscul crește”, a declarat Raed Arafat, la B1 TV.

Raed Arafat a subliniat că masca este obligatorie.

”Îndemnul meu e pentru cei care au vorbit mult împotriva măștii e să înțeleagă că la secția de vot masca e obligatorie. Dreptul lor la vot e respectat, dar așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără să fie masca purtată. Singura dată când dai masca jos câteva secunde e când te identifică cel din comisie să vadă dacă persoana din cartea de identitate e cea cu masca respectivă. (…) Cine a uitat masca va găsi cu siguranță  la fața locului o mască să poată intra în secție. Masca e obligatorie pentru votare!”, a adăugat Arafat.