miercuri, mai 25, 2022

Arafat: De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că până când va fi pus pe piață un vaccin împotriva noului coronavirus, populația va trebuie să învețe să traiască cu acest risc cel mai probabil pe parcursul iernii şi poate în prima parte a primăverii.

”De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet – încet e clar că vom avea un vaccin. (…) Un vaccin pe la sfârşitul anului e probabil deja. Eu vă spun, la modul acesta de joc, poate că până în primăvara – vara anului viitor. Trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să continue până atunci. Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok, încet – încet ne  întoarcem la realitate. Acum avem Remdesivirul care  este folosit şi în România, dar sunt cercetări multe”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat a afirmat că cel puţin în această iarnă noul virus va fi prezent.

”Cred că iarna asta trăim cu el şi poate prima parte a primăverii trăim cu el. Dcaă se întâmplă ceva mai rapid ca şi parte de cercetare pe terapie sau vaccin într-o cantitate importantă care să ne permită să vaccinăm majoritatea celor vulnerabili. Cred că dacă va apare ne va permite să salvăm vieţi, să evităm răspândirea şi să evităm efectul lui, să ne întoarcem la o viaţă cât mai normală”, a adăugat  Arafat.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner