Asociația „Colectiv” vrea să fie pedepsiți și cei din cauza cărora au murit în spitale victimele incendiului: Nu au beneficiat de tratamentul corect!

După șapte ani de la tragedia din clubul „Colectiv”, soldată cu 62 de tineri și alți 150 au  mutilați, a primit, joi, 12 mai, o decizie definitivă din partea Curții de Apel București. Pedepsele sunt mai mici ca la fond, aproape toate „pe jumătate”  față de cele pronunțate de Tribunalul București, iar daunele morale sunt de milioane de euro, bani care ar trebui plătiți de inculpați către familiile victimelor, scrie r3media.ro.

Printre cei care vor sta după gratii se află și Cristian Popescu Piedone, găsit vinovat de abuz în serviciu, din calitatea de primar al Sectorului 4, pe care o avea la acel moment. Va executa patru ani de închisoare, însă, nu a fost obligat la plata unor daune morale. Condamnările pentru acesta, pirotehniști, patronul clubului, angajați ISU, au venit ca un mic moment de „respiro” pentru părinții care și-au pierdut copiii, uniți în „Asociația Colectiv”.

Cei mai mulți dintre ei spun că „s-a făcut Justiție, nu și dreptate”, iar durerea cauzată de pierderea copiilor lor nu poate fi compensată cu nicio condamnare sau cu milioane de euro. Ei susțin că sistemul de sănătate din România este „bolnav”  și ar trebui să fie trași la răspundere și cei din cauza cărora au murit în spitale, deoarece nu au avut resurse să-i îngrijească pe tineri în mod corespunzător.

„Urmează să continuăm, să vedem cine s-a opus transferului în străinătate a răniților și ce va urma după, pentru că la incendiu au murit 27, după care în spital au murit 37 pentru că nu au beneficiat de tratamentul corect”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unei victime de la „Colectiv” , președintele asociației amintite, citat de cotidianul.ro.

Tatăl unei alte victime, Narcis Hogea, susține că fiul său a murit în spital din cauza infecțiilor nosocomiale luate din România. Deși spitalele din Viena îi aprobase îngrijirea din 4 noiembrie 2014, autoritățile din România l-au transferat abia în data de 7 noiembrie, a explicat Narcis Hogea, pentru Aleph News, citat de sursa menționată.

România nu are încă niciun centru pentru mari arși, singurele care pot trata cazuri foarte grave, ci doar unități funcționale pentru tratarea marilor arși,  cele care s-au dovedit că nu  pot trata cazuri complexe precum cele de la „Colectiv”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare