luni, iunie 27, 2022

Atac cibernetic asupra site-ului PSD/Atacul a venit dinspre Federaţia Rusă

Site-ul PSD nu a fost disponibil, vineri seară, pentru aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic care ar fi venit din Federaţia Rusă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Partidul Social – Democrat.

”Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”, a transmis PSD.

Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune, se arată în comunicatul de presă.

”Cu această ocazie, PSD îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale şi condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, potrivit sursei citate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după ce grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, că nu are o problemă că este nominalizat şi el.

Ciolacu a declarat cu privire la livrarea de arme către Ucraina, că declaraţia sa a fost foarte clară, afirmând că România este pregătită, la nevoie, atât legal cât şi moral să ofere acest sprijun,  însă nu există o decizie în acest moment.

Guvernul a anunţat, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS.

Grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner