ATAC INCENDIAR / Fost premier, despre Iohannis: ”Karl Werner Iohannis va fi perpetuu Mitică Iohannis” – lipsit de creativitate în politica externă

nastase iohannis
sursa foto: antena3.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a preluat grobianismul de la Traian Băsescu, iar cei care au crezut că va fi un fel de Carol I s-au înşelat, consideră fostul premier Adrian Năstase.

  • „Duminică, vor fi alegeri pentru Parlamentul european şi un surogat de referendum cu două întrebări – pe care nici Iohannis nu şi le aminteşte.

Iohannis a transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere despre proiectul european într-o pre-campanie prezidenţială, gândită în folosul propriu. Acum, aproape de finalul mandatului său, pot să-mi confirm ceea ce scriam în 2014, înainte de alegerile prezidenţiale – Iohannis este mai balcanic decât noi toţi. De la nemţi nu are decât numele.

Iohannis basescuConduita sa permanent partizană, lipsa de corectitudine în relaţia cu alţii, continuarea complicităţii cu segmente ale serviciilor şi justiăiei (preluată de la Băsescu), lipsa de eleganţă publică, grobianismul din exprimările referitoare la PSD şi la guvernul Alianţei PSD/ALDE, incapacitatea de dialog cu guvernul, cu parlamentul şi cu segmente mai largi de cetăţeni dovedesc faptul că cei care şi-au închipuit că Iohannis ar putea fi un nou Carol I, integrator si constructor de instituţii, s-au înşelat foarte tare. Iar încăpăţânarea pentru realizarea unui referendum ce nu-i va fi util nici măcar lui, dovedeste lipsă de capacitate strategică”, a scris Năstase pe blog.

El s-a declarat „întristat” în privinţa lui Iohannis şi de „lipsa de creativitate in politica externă, precum şi de incapacitatea de a face compromisuri cu guvernul pentru a debloca situaţii jenante – cum ar fi numirea unor ambasadori”.

„De aceea, pentru mine (inclusiv pentru motive ce ţin de atitudinea sa în alegerile prezidentiale din 2004 – de sprijin pentru Stolojan şi apoi pentru Băsescu, deşi PSD avea un acord politic cu FDG – Karl Werner Iohannis va fi perpetuu Mitică Iohannis”.

„PS Am răsfoit cartea sa EU.RO. M-a dezamăgit. Este un fel de documentar de popularizare. Nu preşedintele ţării face o astfel de lucrare. Cartea putea fi uşor asamblată, de exemplu, de Reprezentanţa UE de la Bucureşti, bine informată altfel, inclusiv în ceea ce priveşte cantitatea de mazăre importată din Madagascar (ce mojicie!)”, a concluzionat fostul premier.