ATACURI FĂRĂ PRECEDENT / Dragnea l-a făcut „şobolan” pe Ponta

Ponta si Dragnea
Foto: stiripesurse.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a ezitat să-l califice drept şobolan pe fostul premier Victor Ponta, care a afirmat în plenul Camerei Deputaţilor că Mihai Tudose dar şi Eugen Teodorovici nu au fost de acord  Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Majoritatea parlamentară a votat în favoarea proiectului privind Fondul Suveran, prilej cu care Victor Ponta a adus o serie de critici vehemente de la microfonul Camerei Deputaţilor.

Victor Ponta„În 2016, la lansarea programului de guvernare, mă aflam împreună cu un distins coleg, nu îi dau numele pentru că e aici lângă mine, şi amândoi am spus: ‘Fondul Suveran este o prostie. Sperăm că nu o să se facă’. După care am discutat cu domnul prim-ministru Tudose şi mi-a zis: ‘Eu nu semnez aşa ceva, pentru că nu vreau să ajung în închisoare’. Să vă explic încă o dată şi să fiţi conştienţi că aţi ştiut ce aţi votat: 2012-2016 Guvernul PSD-ALDE a gestionat companiile de stat, listându-le la bursă, cu sprijinul şi al opoziţiei, aducând bani de investiţii care au rămas în companie”, a spus printre altele Victor Ponta, care a adăugat că, acum toate aceste companii vor fi trecute într-o zonă privată, controlată de oameni privaţi, puţini din România, „restul din Israel, din Rusia, din alte zone”.

Dragnea: Nu vreau să comentez ce spun şobolanii, asta este foarte simplu.

Liviu Dragnea„Nu sunt acuzaţii, sunt nişte prostii, nu au niciun fel de bază. Unii colegi care astăzi spun aceste enormităţi, inspiraţi probabil şi de cineva care vorbea de înţelegeri cu evreii, pentru că sunt în aceeaşi gaşcă, susţineau în campania electorală ideea acestui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Şi nu-l susţineau pentru că trebuia să fie susţinut, ci pentru că au înţeles cât este de important şi este unul dintre pilonii importanţi ai programului de guvernare. Este un fond care va participa la dezvoltarea infrastructurii mari din România, va participa la reindustralizarea României, un fond care va investi în agricultură, un fond care va genera foarte multe locuri de muncă şi care va contribui serios la creşterea PIB.

Nu vreau să comentez ce spun şobolanii, asta este foarte simplu. Domnul Mihai Tudose nu se putea opune, pentru că este unul dintre cei care a avut această idee în vara anului 2016 în legătură cu acest fond, iar domnul Teodorovici  să spună singur, dar ştiu că l-a susţinut. Dacă ne luăm după ce spune un şobolan că spun alţii, ar însemna să închidem ţara. Nu poţi să conduci ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”, a replicat Liviu Dragnea într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei de plen.