marți, noiembrie 29, 2022

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE în legătură cu Uraganul Ian – Condiţii meteorologice severe în Florida, Georgia şi Carolina de Sud

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statele Unite ale Americii că, în conformitate cu datele transmise de Centrul Naţional pentru Uragane, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2022, teritoriile aflate în Oceanul Atlantic din apropierea SUA şi statele federale americane Florida, Georgia şi Carolina de Sud se vor confrunta cu unele condiţii meteorologice severe, din cauza deplasării uraganului Ian, format în Marea Caraibilor. 

 

”Există premise de creştere a intensităţii uraganului până la gradul 3 la momentul atingerii teritoriului american. Este posibil ca unele elemente de infrastructură (aeroporturi, poduri, viaducte, carosabil rutier etc.) din zonele indicate să fie închise circulaţiei călătorilor, transportului de mărfuri etc. Astfel, cetăţenii români care au planificată călătoria spre sau din zonele menţionate sunt sfătuiţi să ia legătură cu companiile aeriene pentru verificarea situaţiei zborului programat”, a transmis MAE.

Informaţii actualizate cu privire la traiectoria furtunii tropicale/uraganului pot fi accesate pe site-ul Centrului National de Uragane www.nhc.noaa.gov, dar şi la https://www.state.gov/links-resources/. Cetăţenii români aflaţi în zonele ce urmează a fi afectate de aceste condiţii meteorologice sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile americane şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora.

 

Cetăţenii români care întâmpină situaţii de urgenţă legate de fenomenele meteorologice actuale se pot adresa Consulatului General al României la Miami la numerele de telefon +1.305.763.8714 şi +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României din Miami, SUA: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro,  www.miamidade.gov/oem şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner