vineri, august 19, 2022

AUR cere demisia lui Iohannis pe care-l acuză că este total indiferent faţă de soarta românilor din ţară şi de peste graniţe

AUR a organizat un miting de protest şi un marş, duminică, în Bucureşti, împotriva restricţiilor impuse în pandemie, a situaţiei dramatice cu care se confruntă românii în ceea ce priveşte facturile exorbitante la utilităţi, dar şi de susţinere a cauzei Ucrainei, agresată militar de Rusia, şi sprijinire a minorităţii române din ţara vecină.

Câteva mii de manifestanţi, în frunte cu copreşedintele AUR, deputatul George Simion, au scandat lozinci pentru libertate şi împotriva preşedintelui Iohannis, pe care l-au acuzat că este total indiferent faţă de problemele poporului român, atât din interiorul ţării, cât şi faţă de cei care trăiesc peste graniţe.

Potrivit site-ului r3media.ro, Jandarmeria a blocat toate căile de acces către Palatul Cotroceni. Inițial, coloana voia să meargă pe strada Gheorghe Marinescu, dar jandarmii i-au deviat spre Piața Leu.

Acolo, oamenii au dat de alt blocaj. În aceste condiții, liderii AUR au anunțat sfârșitul protestului.

În Piața Universității, George Simion a acuzat Jandarmeria că a infiltrat oameni în interiorul mulțimii și cere legitimarea acestora.

El a mai spus că niște ciobani care voiau să vină cu oile la protest au fost opriți de Jandarmi în Colentina.

Coloana de manifestanți a trecut pe la Arcul de Triumf şi a scandat împotriva invaziei din Ucraina în fața Ambasadei Rusiei.

La ora 10:00 de la Ploiești a pornit caravana de mașini care se deplasează spre București, pentru a ajunge la protestul organizat de partidul AUR, în Piața Universității de la ora 14:00.

Conform co-președintelui AUR, George Simion, ultima mașină a pornit din Ploiești, spre A3, la ora 11:00, formându-se o coloană de o lungime de peste 20 de kilometri.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner