AUR solicită demisia ”urgentă” a Guvernului pentru eşecul PNRR la Comisia Europeană

AUR

Partidul AUR solicită demisia „urgentă” a Guvernului, pe care îl consideră „unic responsabil” cu elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), „o dovadă incontestabilă a incompetenţei şi imposturii cabinetului condus de Florin Cîţu”.

„AUR solicită demisia urgentă a Guvernului, unic responsabil cu elaborarea PNRR (…). Indicaţiile din evaluarea Comisiei Europene, care a returnat încă o dată PNRR depus de Guvernul României, constituie o dovadă incontestabilă a incompetenţei şi imposturii cabinetului condus de Florin Cîţu, fapt care poate afecta iremediabil procesul redresării economico-sociale a României în urma pandemiei de COVID-19″, precizează AUR într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, printr-o scrisoare deschisă semnată de copreşedinţii AUR, deputatul George Simion şi senatorul Claudiu Târziu”, adresată Comisiei Europene, Alianţa pentru Unirea Românilor a semnalat preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, faptul că „lipsa totală de transparenţă a Guvernului şi de colaborare cu Parlamentul în ceea ce priveşte PNRR încalcă nu doar statul de drept, dar şi principiul separaţiei puterilor în stat, esenţial în orice democraţie funcţională.