miercuri, mai 25, 2022

Autorităţile australiene, speriate că Djokovic le-ar fi dat peste cap planul de vaccinare a populaţiei

„Îngrijorarea este că avem de-a face cu o persoană influentă şi, în multe privinţe, un model de urmat, astfel încât prezenţa sa în Australia să prezinte mai puternic australienilor părerile sale antivaccinare. Solicitantul are un istoric de ignorare a măsurilor de siguranţă. Când a fost infectat, a dat un interviu şi a participat la o şedinţă foto care a inclus scoaterea măştii, iar ministrul a considerat că prezenţa sa în Australia i-ar încuraja pe oameni să imite aparentul său dispreţ faţă de aceste tipuri de măsuri de siguranţă”, a spus Stephen Lloyd, consilierul juridic al Ministrului Imigrației, citat de news.ro, duminică, în procesul lui Djokovic.

Practic, autoritățile australiene și-au bazat decizia de a-i refuza viza sârbului pe faptul că acesta și-a manifestat scepticismul cu privire la vaccinuri, iar prezența lui Djokovici în țară ar putea stârni în australieni dorința de a pune sub semnul întrebării măsurile luate de Guvern, scrie r3media.ro.

Președintele completului, James Allsop, a spus că dacă un nevaccinat precum Djokovici ar câștiga turneul Australian Open, le-ar putea da idei oamenilor.

„Ceea ce e împotriva voastră este că domnul Wood spune unde sunt dovezile, trebuie să aveți faptele? Am putea avea exemple în alte locuri în ultimul an, de oameni care i-au urmat îndrumarea. Sunt două categorii: una cu cei care au opinii puternice împotriva vaccinării, iar a doua este un concept mult mai larg, de vedetă emblematică a sportului dând un exemplu care nu se doreşte a fi urmat. După cum am înţeles afirmaţia dumneavoastră, ideea de a avea nevoie să aduceți dovezi cu privire la efectul pe care l-ar putea avea în SUA sau în altă parte nu are sens. Puteți folosi bunul simţ şi intuiţia umană cu privire la modul în care se comportă oamenii. Dacă domnul Djokovici câștigă Openul, există un exemplu, încorporat în motivele ministrului, pentru fanii tineri şi cei mai puţini tineri ai tenisului”, a spus judecătorul.

La rândul său, președintele Serbiei, Alexandar Vucici, a reacționat ferm, denunțând „spectacolul orwellian” la care a fost supus compatriotul său, Novak Djokovici.

„I-am spus că abia aștept să vină în Serbia, să se întoarcă în țara sa, să fie acolo unde este întotdeauna binevenit. Să abuzezi de cel mai bun jucător de tenis timp de 11 zile, iar în a 11-a zi să-i înmânezi decizia luată în prima zi…” a declarat Vucici, potrivit Novosti.

El i-a acuzat pe avocații guvernului australian că au mințit.

„Ați văzut în cadrul acestei proceduri judiciare inutile cât de mult a mințit acuzarea [adică avocații guvernului australian]. Ei pur și simplu mint. Ei spun că mai puțin de 50% dintre oameni sunt vaccinați în Serbia, dar oficial procentul este de 58%. Nu uitați că este mai mare decât în multe țări din Uniunea Europeană. A fost un argument fără rost, dar asta este posibil în astfel de spectacole orwelliene.”

Vucic a declarat că sportivii australieni vor fi primiți mult mai bine în Serbia la un eveniment de atletism din martie “și nu ne vom purta urât cu ei din cauza alegerilor”.

„Mulțumesc oamenilor din Australia, deoarece sunt sigur că îi iubesc pe sârbi. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, dar s-au umilit pe ei înșiși, iar el se poate întoarce în țara sa și poate privi pe toată lumea în ochi cu capul sus”, a mai spus liderul de la Belgrad.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner