Avertisment dur pentru PSD chiar de la un fost preşedinte: Partidul riscă să se spargă în bucăţi!

psd

Fostul premier Adrian Năstase a transmis, prin intermediul blogului său, un avertisment dur chiar partidului pe care l-a condus – PSD – despre care spune că riscă să de spargă în bucăţi, iar ţara să intre într-o criză guvernamentală.

„Vineri, am ţinut o prelegere la Craiova despre Titulescu şi despre criza dreptului internaţional. Am încercat să evidentiez felul în care oamenii politici, în perioada interbelică, au ştiut să apere cuceririle din tratatele de pace şi să lupte împotriva revizionismului. Am arătat, între altele, preluând ideile lui Titulescu, legătura strânsă dintre o bună politică internă şi o bună politică externă. Din păcate, insuccesul nostru la ONU se datorează faptului că actualii lideri ai României nu au înţeles acest lucru.

Adrian NastaseÎn plus, România începe să aibă un mediu regional complicat – relaţia cu Ungaria este tensionată, Ucraina se teme pentru frontierele sale, Republica Moldova este în pragul exploziei, Marea Neagră nu mai este „cel mai bun prieten al României”…

În aceste condiţii, fără o buna pregătire, Congresul PSD, din 29 iunie, fără o bună pregătire, riscă să spargă în bucăţi partidul şi să ducă la o criză guvernamentala”, a afirmat Năstase.

Conducerea PSD a stabilit, în Comitetul Executiv Naţional, convocarea Congresului partidului pe 29 iunie.