sâmbătă, iunie 25, 2022

Avocatul Gheorghe Piperea: SUA şi UE au alocat până acum zeci de miliarde de dolari pentru continuarea războiului cu Rusia; nici măcar o centimă din acest munte de bani nu ar fi fost alocat vreodată combaterii sărăciei și analfabetismului din țări ale UE sau din vecinătate

Avocatul Gheorghe Piperea scrie, pe Facebook, că SUA și UE au cheltuit în mod direct 34 de miliarde de dolari, respectiv, 35 de miliarde de euro, pentru „continuarea cu orice preț a războiului cu Rusia”.

„SUA se pregătesc să mai pompeze 40 de miliarde de dolari, în același scop. Nici măcar o centimă din acest munte de bani nu ar fi fost alocat vreodată combaterii sărăciei și analfabetismului din țari ale UE sau din vecinătate. Ce să mai vorbim de foametea și bolile adevărate ale Africii sau ale sudului Asiei…

Costurile indirecte ale acestui război sunt infinit mai mari: inflație (în curând, stagflație), sărăcire sau chiar privare energetică, falimente, șomaj, penurie de materie primă și produse de larg consum. Sărăcirea clasei de mijloc, neîncrederea în viitor și în democrație și chiar radicalizarea, vor lua locul confortului hedonist, totalitarismul venind ca o soluție “naturală” la crizele care se vor fi ivit. Adică, vom ajunge să trăim într-un regim putinist sau chinezesc, în ciuda “valorilor” europene pe care le afișează curcubeic și ipocrit corporațiile. Și, cică, sprijinirea fățișă a acestui război tocmai asta ar intenționa să evite…

Între timp, ucrainienii sunt umflați artificial cu slavă, ca să nu le vină proasta idee de a cere pacea. În acest scop, merge chiar și să furi voturi de la artiști care și-au dat toată silința să pară că participă la un concurs și să le donezi Ucrainei”, scrie Piperea.

spot_img

4 COMENTARII

  1. Noroc cu americanii si țarile din NATO ,care sprijină masiv Ukraina și pompează ajutoare militare până-l va nimici pe criminalul Putin ,si armata lui de ticalosi .

    • Noroc cu americanii care ti-au construit autostrada Bechtel, ti-au vandut avioane F16 de 40 de ani care nu se puteau ridica de la sol din cauza frigului, ti-au luat gazul din Marea Neagra ”pe nimic” iar ca recompensa pentru asta nu ti-au acordat nici viza de intrare in tara lor dar la unguri care fac comert cu Putin si au cumparat avioane noi de la suedezi Grippen le-au dat viza !Americanii au nevoie oricand de ”papagali” ca tine !

  2. Sunt curios daca celebrul avoct Pipera a donat ceva din banii lui pentru combaterea saraciei si analfabetismului din Romania.

  3. Pentru primul comentariu:aşa noroc,mai bine lipsă.Pt.al doilea:o curiozitate total deplasată.Se tratează în articol poziția celei mai puternice țării şi a unui organism suprastatal,nicidecum a unui sau altui individ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner