marți, noiembrie 29, 2022

Avocatul Piperea: Vă mai amintiţi când Raed Arafat declara că pentru el nu există Constituția, ci doar medicina? Legea fundamentală a ţării este ultima redută în faţa dorinţei instaurării dictaturii pe care unii o vor cu orice preţ

Avocatul Gheorghe Piperea scrie, pe Facebook, că în prezent, deşi unii spun că nimeni nu mai respectă nicio lege în România, este nevoie mai mult ca oricând de invocarea şi punerea în drepturi a legii fundamentale a ţării, Constituţia, în special în contextul în care aceasta, în actuala formă, îi încurcă pe oficialii de la Palatul Victoria [în tentativa lor de] a impune noi stări de alertă și de urgență.

„Am avut ieri o discuție liberă cu un ziarist de la site-ul romaniatv.net. Iată un extras din ceea ce a ieșit: Liderii politici de la putere au anunțat că e nevoie de niște modificări în Constituție, însă fără a oferi și argumente. […] inițiativa a venit de la Bruxelles, iar motivația reală este „periculoasă”. Constituția României, în actuala formă, încurcă oficialii de la Palatul Victoria [în tentativa lor de] a impune noi stări de alertă și de urgență. O „nouă Constituție” ar aduce la pachet noi derapaje ale politicienilor, […] care tind către excepționalismul economic și juridic, [adică] transformarea stării de urgență într-o normalitate. Practic, se vor putea lua orice fel de măsuri pe care nu le poți pune în discuție, ‘pentru că e criză’”. Constituția [în forma actuală] este o asigurare generică că nu derapîm în totalitarism.

[…]

În ultimii doi ani și jumătate, în România, nu s-a știut niciodată cine sunt ‘specialiștii’ din CNSU (…)

[…]

Sunt extrem de multe decizii care au fost contestate de indivizi, s-a demonstrat că, de fapt, ‘experții’, ‘specialiștii’ și birocrații pe care i-am pus să se ocupe de problemele noastre sunt niște nătărăi. E periculos să lași aceste decizii pe seama „experților”. Există numeroase dezavantaje. Sunt foarte nișați în domeniul lor și să ne aducem aminte, Raed Arafat a declarat că pentru el nu există Constituția, ci medicina. Practic, sunt imposibil de tras la răspundere și nu sunt schimbabili”.

Comisia Europeană continuă această poveste, dar în cazul lui Iohannis mi s-a părut mai degrabă un discurs de adio decât un discurs de președinte în exercițiu”, scrie Piperea.

De asemenea, el spune: „Prea multă lume consideră fie că nu mai avem demult Constituție, fie că politicienii și birocrații nu mai dau doi bani pe ea.

Oameni buni, fix acum e momentul în care e mai multă nevoie de Constituție, care e biblia drepturilor și a libertăților. Fix acum e nevoie ca politicienilor, birocraților și influencerilor globaliști să li se IMPUNĂ Constituția.

Pretindeți peste tot respectarea Constituției, mai ales în privința obligațiilor statului și a limitelor de netrecut ale puterii politice, administrative sau economice.

Sancționați la vot pe orice delincvent anti-constituțional, opriți orice donații sau sponsorizări, faceți grevă fiscală, nesupuneți-vă ori de câte ori Constituția e încălcată.

Credeți că nu are sens? Credeți că e inutil?

Gândiți-vă la asta: în plandemie s-au dat sute de mii de amenzi anti-constituționale, iar unele dintre ele au fost anulate în justiție. Ghiciți ce: aceste amenzi sunt suportate acum de polițiștii și jandarmii care, cu exces de zel, au aruncat cu amenzi de mii de lei în capul bietei babe Veta sau al amărâtului de moș Costică pentru că au omis să completeze declarația pe proprie răspundere că ies din casă și merg la piață după două roșii și trei cartofi.

Constituția nu e doar importantă: e esențială.

Constituția ne e doar pe hârtie: e vie, e direct aplicabilă, e protectivă. De ce credeți că OMS și CE vor să o modifice sau chiar să o elimine? Pentru că e eficientă contra tentațiilor lor totalitare!”.

spot_img

3 COMENTARII

  1. Aveți mare dreptate domnule avocat!
    Trebuie să ne apărăm Constituția de cei care vor să ne-o anuleze , pentru a impune tirania !

  2. De acord! Trebuie sa ne trezim, avem drepturi și libertăți care ne sunt călcate in picioare de niște neica nimeni , dacă nu pt noi, atunci pt viitorul copiilor noștri care și așa sunt destul de traumatizați de perioada de așa zisa pandemie, care au pierdut ani frumoși din copilărie și ani importanți de Scoala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner