duminică, octombrie 1, 2023

Avocatul Piperea: Vor fi tot mai puţini dascăli în România, iar din meditații nu fac 6 case decât doi profesori din Sibiu (ghinion), aceiaşi care călătoresc cu avioane de lux de un milion de dolari cursa

Avocatul Gheorghe Piperea scrie, pe Facebook, că dacă Guvernul nu rezolvă cererile profesorilor grevişti, numărul acestora se va reduce considerabil, „iar din meditații nu fac 6 case decât doi profesori din Sibiu (ghinion)”.

„Printr-o lege recentă, greva bugetarilor a fost sancționată implicit cu suspendarea salariului pe perioada grevei. Pentru credibilele și inteligentele noastre autorități nu contează Constituția și pactele internaționale la care România este parte (care consacră dreptul neîngrădit la grevă), ci domnia prin lege și prin voința de putere.

Se zice pe aici, pe social media, că lumea ar fi mai bună dacă toată lumea ar respecta toate regulile.

Inclusiv regulile care încalcă drepturile omului?

Inclusiv ordinele țâfnoase ale repetenților și plagiatorilor de ieri, șefii de azi ai acestei colonii?

Cadrele didactice au copii de crescut, facturi de plătit și rate bancare de acoperit – nu pot continua să NU primească salariul. Și așa amărâtul de salariu de 4000 de lei pentru 25 de ani vechime este deja înjumătățit.

Așa-zișii negociatori ai guvernului au știut de la început asta. De aceea nici nu au fost prea agitați la vederea protestelor cu 20 de mii de oameni în stradă. De aceea președintele “nostru” i-a tratat cu aroganță și răceală pe greviști, certându-i că nu se întorc la catedră după ce le-a dat mia de lei (care e, de fapt, 600 de lei, iar în cazul unora ca mine e minus 88 de lei).

Încrederea în aceste forțe politice și în acești vătafi ai corporatocrației era oricum la pământ. Acum e la 2 metri sub pământ.

Cinic, cei de la putere nu văd nici în acest trend un pericol – ei sunt, oricum, încredințați că stăpânii lor neo-feudali le va mai încredința un mandat de vătafi, iar votanții lor captivi vor fi la datorie și în 2024.

Dar lipsa de încredere în acești vătafi se transformă, treptat, în lipsa de încredere în democrația reprezentativă și în România, ca mit și aspirație.

Nu mai vrea nimeni să fie profesor – deja peste 2/3 din personalul didactic calificat are peste 55 de ani. De ce s-ar chinui un copil de 18-22 de ani să facă o facultate după care, la 25 de ani, să primească un salariu de sub trei mii de lei? Din meditații nu fac 6 case decât doi profesori din Sibiu (ghinion), iar munca suplimentară pe uber, pe bolt sau pe motoreta tazz nu e chiar o muncă intelectuală.

E trist că autoritățile au jucat murdar în chestiunea grevei profesorilor, dar e și mai trist că opinia publică nu le-a fost prea favorabilă.

Mai grav e că vine fiecăruia vremea în care va trebui să facă grevă – autoritățile știu acum ce să facă pentru a le anihila, cu ajutorul celor care cred că lumea “liberală” bazată pe reguli e lumea ideală, în care ex-profesorii de Sibiu călătoresc cu avioane de lux de un milion de dolari cursa, iar repetenții și plagiatorii din guvern dau ajutoare de stat de miliarde de euro anual corporațiilor, ca să “mănâncă” și gura lor ceva…

Sunt “șanse” ca, pe acest considerent, opinia publică să nu susțină nici greva cadrelor sanitare, a polițiștilor, a judecătorilor și grefierilor, a lucrătorilor de la metro sau de la transportul public de suprafață, a fermierilor, a funcționarilor publici din ANAF etc.

PS. Acea lege care suspendă salariul profesorilor pe durata grevei este neconstituțională – poate fu desființată într-un proces colectiv sau într-un proces declanșat de sindicate”, scrie Piperea.

Într-o altă postare, el spune: „Guvernul tocmai ce a aprobat un ajutor de stat de 1 (un) miliard de euro, adică 5 miliarde de lei, pentru companiile mari și puternice.

Desigur, mari și puternice fiind, aveau nevoie de acest ajutor.

Bani pentru salariile profesorilor nu sunt.

Cu acești bani ajutor de stat pentru “nevoiași”, s-ar fi putut majora cu 2500 de lei net toate salariile profesorilor.

A, și apropo de cheltuieli inutile și chiar fantasmagorice.

Anul acesta România are de plată 8 miliarde de euro (40 de miliarde de lei) cu titlu de dobândă la creditele contractate de Cîțu în plandemie.

Nimeni, niciodată, nu a putut afla pe ce Dumnezeu s-a cheltuit acel munte de bani.

Avem niște inteligenți ca_conducători”.

spot_img

1 COMENTARIU

  1. Domnule avocat, uitati sa mentionati un aspect stringent…Rezultatul muncii acestor dascali. Cand ati terminat DVS liceul bacalauriatul era absolvit in proportie de 99-99,5 %, acum bacalauriatul este absolvit sub 50 % acesta este rezultatul dascalilor pe care ii compatimiti, nu vreau sa vorbesc de calitatea si impertinenta clasei politice, ma dezgusta si pe mine, o ignor, atat.Interesant ca nu ati amintit de colectia de bijuterii cu diamante a profesoarei de engleza de la Sibiu, poate intr-un articol viitor…

    cu respect
    Dr Bancsik Karoly pensionar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner